Kalenderluke – 22. desember

22. desember – og endda en kalenderluke som skal åpnes! I dag går turen mot vest eller nordvest, til vores kære venner ute på øya, velkommen til julepost fra Island!

 

Dagens første artister er sat sammen av 4 årgange! Første artist, stiftede vi bekendskab med første gang i 1990, da hun som en del av Stjórnin stillede i Zagreb, og her er der selvfølgelig tale om Sigga. Her var der dømt fest og farger med låten «Eitt lag enn» som endte på en 4. plass med 124 poeng. 2 år efter tok hun turen til Malmø Isarena som en del av Heart 2 Heart, og endda en gang var der dømt fest og farger fra Island, denne gang med låten «Nei Eða Já». Dette året samlede Island 80 poeng sammen, og plasserede sig sikkert på en 7. plass.

 

Igjen 2 år efter var Sigga på banen for vulkanøya, men denne gang var det «bare» som Sigga. Hun sang «Nætur» i irske Dublin, og modtok 49 poeng fra kontinentet, hvilket rakte till en 12. plass. Den andre artist i første julekort er gutten som henslengt i en sofa, representerede landet i 1997. Her er det naturligvis Paul Oscar der tales om, og han sang låten «Minn hinsti dans», som samlede 18 poeng på kvelden. Paul Oscar endte til trods for nytenkningen på en 20. plass. Her er de i skøn forening klar med Julen kommer med dig – «Jólin koma með þér»:

 

 

Neste islandske julekort er med en, som kempede med i toppen i 2009. Her er der tale om Yohanna som sang «Is it true?», og som sikrede det højeste antal poeng hjem till Island til dato. Island fikk 218 poeng, og endte på en flott 2. plass. I dag synger hun duett med Bjarni Arason – velkommen til den første jul med; «Hin fyrstu jól»:

 

 

Sidste artist på dagen er vikingen fra 2013, Eythor Ingi. Han stillede på scenen i Malmø med låten «Ég á líf», hvor han først tok sig videre fra semifinalen med en 6. plass, og i finalen endte op med en 17. plass, efter at have samlet 47 poeng. I dag stiller han med juleklassikeren «O holy night», nu på islandsk – «Ó helga nótt»:

 

 

Med ønsket om en flott 22. desember!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien