San Marino ser til øst

I fjor satset de ungt: I år går San Marino stikk motsatt vei og sender en ordentlig veteran til Stockholm: 51 år gamle Ahmet Serhat Hacıpaşalıoğlu.

Dermed viste det seg å være hold i en rekke med tyrkiske rykter i sosiale medier: Selv med Tyrkias boikott av konkurranser, får vi en tyrkisk artist på scenen i Sverige i mai.

Så hvem er så denne Serhat?

Han er fra Istanbul og har fra 1994 vært mest kjent fra flere TV-shows på Tyrkias statlige TV-kanal TRT. Med andre ord: En nokså velkjent skikkelse innen tyrkisk underholdning.

Fra 1997 har han også utgitt sporadiske singler, og Eurovision-tilhengere vil nok dra kjensel på navnet Viktor Lazlo. Hun var nemlig Belgias vertinne under ESC-finalen i 1987, og i 2005 utga Serhat og Viktor en duett sammen som ble lansert i flere land i Europa.

Noen større suksess på platelistene fikk imidlertid ikke Serhat før sent i 2014 og gjennom store deler av fjoråret. Da spredte nemlig utgivelsen seg Je m’adore seg som er farsott fra nord og spesielt til sør i Europa, og sørget for noe av en liste- og klubbslager. En skribent sammenlignet låten der Boney M. møtte mambobølgen fra Lou Bega.

Selv om Serhat har forbindelser til såvel Frankrike som Tyskland, ser det kanskje ut til at vi får en annen linje fra konkurransens minste land i år: Med andre ord, trolig ingen ny Ralph Siegelsk fredsballade i år. For interesserete, kan den heller dukke opp i den tyske finalen – da Siegel for første gang siden 2003 er representert som låtskriver i hjemlandet.

Det er en velutdannet musiker og business-mann som vil stå på scenen for San Marino i mai. Hva slags låt vi vil møte der, er ennå ikke avslørt – men til da tar vi et gjensyn med fjorårets partyslager Je m’adore:

 

Del:
Relaterte artikler