Romania gjør klar for nasjonal finale

Nær sagt som vanlig er Romania et av de siste landene ut til å publisere detaljer rundt sin ESC-utvelgelse. Nå har imidlertid TV-kanalen TVR lettet på sløret og kunngjort at det går mot nasjonal finale den 6. mars.

Allerede på mandag, den 18. januar, åpner TVR for innsendelse av bidrag til Selecţia Naţională 2016, og både rumenske og internasjonale låtskrivere og artister er velkomne til å delta. Når fristen går ut den 7. februar vil en intern jury i TVR velge ut i alt 12 bidrag til en semifinale som finner sted fredag 4. mars.

I semifinalen vil juryen bestemme fire bidrag som kvalifiserer seg til selve finalen, mens to bidrag skal velges ut gjennom publikumsstemmer. Finalen den 6. mars vil dermed bestå av seks låter.

I finalen vil vinneren bli kåret gjennom 100% telefonstemmer for første gang i Selecţia Naţionalăs historie.

Få detaljer rundt mulige artister er foreløpig kjent, med ett markant unntak – Mihai Trăistariu, som representerte Romania i Athen med dancepoplåten Tornero og oppnådde landets hittil tredje beste resultat med en 4. plass (og landets høyeste poengsum) har varslet comeback i år. Han vil stille med låten Paradisio og har allerede spilt inn en video for 15 000 Euro av sine egne penger, der handlingen er lagt til verdensrommet.

mihai paradisio

Paradisio er ti ganger bedre enn Tornero, har Mihai selv uttalt. Så gjenstår det å se om juryene og TV-publikummet er enige, og om han får sin andre sjanse i Eurovision.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien