Mød de danske finalister og verterne ved Dansk MGP.

I dag afslørede DR navne på verterne til årets Danske Melodi Grand Prix – se hvem som skal lede slagets gang, og se lidt nermere på de 10 danske finalister.

 

I sidste uge sprang bomben lidt uventet, da Sportify valgte at slippe årets 10 sange og derved også navnene på finalisterne, hvilket var små 3 uker tidligere end DR hadde planlagt. De 10 finalister viser blandt andet, at der er en tidligere deltaker i form av Simone Egeriis i årets startfelt, og at der er tidligere X-Factor deltakere med i de utvalgte finalister. Her kommer en kortere gjennomgang av de 10 danske finalister:

 

David JayRays of Sunlight
David blev egentlig kontaktet av Cutfather, som var ansvarlig for å samle åretslåter og finalister, så det stod ikke i stjernerne at det blev Grand Prix for gutten i år. Han har erfaring med å stå på scener bl.a. i Tyskland og på det afrikanske kontinent, og han har da også allerede utgivet singler, hvorav nogle av dem pt. ligger plaseret på 2 forskellige listerr i Tyskland. Bak låten står Bryan Rice og Christoffer Stjerne. I Grand Prix øye med, er det kanskje Bryan Rice som genkendes, da han har deltaket før både som artist og komponist. Som artist var hans 2. plass i 2010 med låten ”Breathing” noget mange kanskje vil genkende.

 

SimoneHeart Shaped Hole
Bliver 3. gang lykkens gang? Kanskje! Danskerne stiftede første gang bekendtskab med Simone (Egeriis), da hun deltok og vandt talentkonkurransen ”Scenen er din”, i kategorien ”Junior-sang” tilbake i 2004. Efterfølgende har hun deltaket ved Dansk Melodi Grand Prix 2 gange, første gang i 2010, da hun stillede med balladen ”how will I know”, og andre gang i 2013, med den tempofyldte ”Stay awake”. Begge gange er hun endt op med 3. plasser. Bak låten er svenske Carl Ryden og amerikanske Andrew Love.

 

Muri & MarioTo Stjerner
Muri & Mario brakede igjennom muren tilbake i 2012, da de storhittede i Danmark med låterne ”Hun tog min guitar” og ”Mambo”. Her er årets eneste bidrag på dansk, og det leveres af de dansk-italalienske venner i duoen. Bak låten finner man ligeledes en dansk-svensk duo, for ut over Muri & Mario, så står danske Mads Løkkegaard og italienske Gialuigi Fazio for kompositionen, begge har er de vandt til å jobbe med etablerte artister i Danmark & Italia.

 

Sophia NohrBlue Horizon
Sophia deltok i 2015 i X-Factor hos netop Danmarks Radio, hvor hun var i kyndig oplæring under Lina Rafn fra sukses-gruppen Infernal. Hun har siden barndommen drømt om å stå på scenen ved Melodi Grand Prix, og nu er chancen der endelig, og hun glæder sig til den danske finale. Bak låten finner man Marie Keis Uhre, som selv har stået på MGP-scenen i 2oo5, hvor hun fikk en 2. plass med låten ”Make a wish”. Den andre halvdel bak låten er dansk fødte Christoffer Lauridsen, som dog i dag er bosat i Sverige.

 

Veronicas IllusionThe Wrong Kind
Kvinden som gemmer sig bak Veronicas Illusion er Veronica Jensen. Hun er blandt den menige dansker ikke velkendt, men tager man til gengæld til Kina, er der en del som kender til hendes eksistens. Sammen med hendes Dance-gruppe Aycan, og ligeledes som solist, har hun indtaget det fjerne Østen, og bl.a. har 2 albummer høstet stor sukses. USA har også opdaget hennes talent, og i 2013 fikk hennes single ”Indestructible” plassering i top 10, på den amerikanske dance-hitliste. Det er firkløveret: Freja Jonsson Blomberg, Dimitri Stassos, Peter Boström og Tobias Stenkjær som står bak låten, hvor nogen kanskje genkender Peter Boström, som også var bak Loreens vinnerlåt ”Euphoria”i 2012.

 

Lighthouse xSoldiers of love
Trioen Lighthouse X har eksisteret siden 2012, og består av: Johannes Nymark, Martin Skriver og Søren Bregendal. De har allerede høstet sukses i Danmark, og musik og skuespil talenterne er også hver for sig velkendte og populære i forskellige sammen hænge. De ønsker i årets Grand Prix å sprede budskapet om: Fellesskap, Tillid og Mod. De 3 står bak låten sammen med 3 andre: Sebastian F. Ovens, Daniel Lund Jørgensen og katrine Klith Andersen, sidst nevnte kendes bl.a. som værende deltaker ved X-Factor i 2012. Det kan blive en hjelp til trioen, at Johannes Nymark i 2014 fikk en 2. plass i ”Vild med dans” på en konkurrerende tv-stasjon.

 

Kristel LisbergWho Needs a Heart
For alle dem som år efter år sukker efter en Nordatlantisk deltakelse i den danske finale, der er det tid for å spidse ørerne nu, for Kristel Lisberg er fra Færøerne, hvor hun allerede er et velkendt navn. I 2012 deltok hun i X-factor, men måtte se sig slået ut inden live-showene startede. Hendes far er også artist, go hun har siden 12-året optrådt med ham på Færøerne. Bak Kristels låt er Sara Ljunggren og Jonas Gladnikoff, sidst nevnte har tidligere skrevet 3 bidrag for Irland, og så var han bak den populære ”Someday” i 2009, som Hera Björk fikk en 2. plass med ved det Danske Melodi Grand Prix.

 

JessicaBreak it Good
Reggaerytmer og solskin skulle der gerne kunne henføres til, når Jessica går på scenen. Musikken har altid fyldt i hendes liv, og allerede ved skoletiden lagdes de første spede frø, for hvor hun bevæger sig hen nu som voksen. Hun har på nuværende tidspunkt optrådt med anerkendte danske og utenlanske reggae-stjerner. Bak låten finner man Engelina Andrina, Tommy P. Gregersen og David Todua. Engelina kendes i Danmark kanskje som sangerinden i DJ Encore hittet: ”I see right through to You”. Medens at Engelina har skrevet for bl.a. Kylie Minogue, kan Tommy bl.a. tale med om låter til One Direction. David er bosat i Moskva, og har skrevet låter til flere etablerede ukrainske artister.

 

BraceletBreakaway
Hvis ESC-sukses kan nedarves, så skal man kanskje glede sig til trieon Bracelet, som består av danske Rebecca Krogmann og de svenske brødre: Charlie og Felix Grönnvall. Sidst nevnte er sønner av Nanne Grønvall, som bl.a. har høstet sukses for Sverige til Eurovisjonens finale i 1996, da hun med One More Time sang de blå-gule til en 2. plass i Oslo. Lige så meget familiært er farfaren Benny Andersson fra hedengangen ABBA, som kanskje ikke behøver meget mere præsentasjon. Brødrene deltok i den svenske Melodifestival i 2014, Rebecca har tidligere sunget i mange forskellige bands, men nu står den på trioen her. Trioen har skrevet låten sammen med Jimmy Jansson, som tidligere har leveret flere bidrag til den svenske Melodifestival.

 

Anja NissenNever Alone
Anja er dansker, som dog er opvokset i Australia, men nu er hun vendt hjem, og prøver sig på den danske scene. I 2014 deltok hun i den australske utgave av ”The Voice”, en utgave som hun gik hen og vandt! Bak låten står en trio bestående av: Rune Westberg, MoZella og ja, Emelie de Forest. Emelie vandt som bekendt hele Eurovisjons finalen, da Sverige sidst lagde grund til arransjementet. De øvrige 2 har samarbejdet med mange etablerede internasjonale artister, og har været med på flere hits hos dem.

 

Kveldens arransjement i Forum Horsens kommer til å blive ledet av Jacob Riising, som tidligere har været vert ved Dansk Melodi Grand Prix, senest i fjorårets finale. Med sig på scenen kommer en kvindelig vert, som ved hvad hun taler om ved grand Prix. Anette Heick er navnet, hun har tidligere deltaket 2 gange selv, og så er hun datter av kanskje den mest deltakende komponist i Danmark, Keld Heick. Anette fik deltok i Dansk Melodi Grand Prix tilbake i 1991, hvor hun fikk en 4. plass sammen med Egil Eldøen. I 2007 deltok igjen, denne gang blev det til en 7. plass med låten ”Copenhagen Airport”.

 

Anette Heicks seneste bidrag ved Dansk Melodi Grand Prix.

 

Greenroom kommer til å blive styret av Anettes mor, Hilda Heick, som ligeledes har deltaket sammen med Keld, det var i årene: 1986, 1987, 1989 og 1992. Den danske finale løper av stablen den 13. februar kl. 20:00.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien