Pottene for semifinaletrekningen offentliggjort

Sent torsdag kveld har EBU offentliggjort pottene som skal brukes som grunnlag for trekning av hvilke land som skal i hvilke semifinaler under trekningen førstkommende mandag.

 

To kjente ESC-fjes i Sverige, Alexandra Pascalidou og Jovan Radomir skal lede trekningen som foregår mandag 25. januar kl 11.15 i rådhuset i Stockholm. Den første delen av trekningen innebærer at de «fem store» og Sverige blir delt mellom de to semifinalene. Den semifinalen de bli trukket til, blir den semifinalen de obligatorisk må sende på TV og gi poeng i. Dette gjelder da Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Spania, Italia og Sverige. Deretter vil 18 land bli trukket til semifinale 1 og 19 land til semifinale 2. De blir trukket fra seks ulike forhåndsbestemte «potter» og plassert i enten første eller andre halvdel av semifinalen. Som de seneste år vil produsenten av showet bestemme den endelige rekkefølgen slik at showet blir mest mulig variert.

 

Fra før vet vi at Israel har fått dispensasjon til å delta i semifinale 2 og Tyskland får dispensasjon til å stemme i semifinale 2. Ti land vil gå videre til finalen fra hver semifinale, noe som gir 26 land i årets finale. De seks pottene er som følger:

 

POTT 1

Albania
Makedonia
Montenegro
Slovenia
Kroatia
Serbia
Bosnia & Hercegovina

POTT 2

Danmark
Finland
Norge
Island
Estland
Latvia

POTT 3

Armenia
Aserbajdsjan
Georgia
Ukraina
Hviterussland
Russland

POTT 4

Belgia
Kypros
Australia
Hellas
Bulgaria
Nederland

POTT 5

Tsjekkia
Litauen
Irland
Malta
Polen
San Marino

POTT 6

Østerrike
Ungarn
Israel (Allerede i semifinale 2)
Moldova
Romania
Sveits

 

Semifinalene i ESC 2016 foregår 10. og 12. mai og trekningen om hvem som skal delta i hvilken av dem får du sett på eurovision.tv direkte 25. januar!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien