Bosnia: BHRT faretruende nære nedleggelse

BHRT, Bosnia – Hercegovinas nasjonale kringkaster er faretruende nære en konkurs, og dermed er landets Eurovision comeback også i fare. 

Det var på et styremøte tidligere i uken at det ble besluttet at kanalen skal begynne en prosess for å legge ned sine sendinger helt. Landets nasjonale kringkaster har vært i økonomisk uføre over flere år, og den finansielle situasjonen er nå så akutt at kanalen kun delvis kan følge opp sine lovlige forpliktelser. 

Gjennom de siste årene har det vært nedbemanning i all personale, flere programmer er lagt ned og kanalen sender kun det nødvendigste. Til tross for disse tiltakene skal det finansielle behovet ha fortsatt å øke. Styret i kanalen har fattet nedleggingsvedtaket i håp om at Bosnia-Hercegovinas regjering kan starte en prosess for å øke finansieringen til kanalen. Skal BHRT ha en sjanse for å overleve må det settes i gang et helt nytt system for hvordan man samler inn lisens. 

Det sies lite om hvordan denne situasjonen påvirker landets Eurovision comeback i mai. Det har tidligere vært rapportert at landts Stockholm deltagelse er fullstendig gratis for BHRT, men det vil være vanskelig å være tilstede i Stockholm uten tv stasjonens nærvær.

En avklaring på deltagelsen i Sverige er ventet snarlig, og ikke senere enn i mars. 

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Torino 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien