Danmark klar for finale i kveld!

I kveld er det tid for Danmark til å finne deres representant, når Melodi Grand Prix 2016 avgjøres i Forum Horsens.

 

10 finalister står klar på scenen i Forum Horsens, når Danmarks Radio inviterer til fest i det jyske! Vertsrollerne står for 3. gang i trek ved Jacob Riising, og i år får han følgeskab av MGP-institusjonen Anette Heick, som kanskje nok må siges å ha fået MGP og ESC ind med modermelken. I greenroom er det Hilda Heick som skal være vert, så nu føres showet for alvor ind som familie-begivenhet.

 

Følgende 10. finalister står klar på scenen i Horsens:

 • David Jay – Rays of sunlight
 • Simone – Heart shaped hole
 • Bracelet – Breakaway
 • Sophia Nohr – Blue horizon
 • Veronicas Illusion – The wrong kind
 • Lighthouse X – Soldiers of love
 • Kristel Lisberg – Who needs a heart
 • Jessica – Break it good
 • Muri & Mario – To stjerner
 • Anja Nissen – Never alone

 

For nermer presentasjon av det danske startfelt, se tidligere artikel HER.

 

Den danske ekspertjury skal i år have en fan med som medlem, og man hadde egentligt valgt Johann Sørensen fra den offisjelle danske Grand Prix-Fanklub, men han valgte at uttale sig til MetroXpress om låterne, og blev i sidste øyeblik skiftet ut. Juryen som skal stå for 50% av stemmerne, består således av følgende 5 personer: Vicky Leander (Koreograf), Christina Chaneé (sangerinde & dansk vinner 2010), John Gordon (komponist & tekstforfatter, bl.a. ESC-vinner 2010, og danske låter), Dennis Johannesen (Radiovert) & så er Mette Thorning Svendsen (mangeårigt medlem af Fanklubben og stort fan) kommet ind.

 

Avgjørelsen er endda en gang blevet endret i år, og man går tilbake til tiden for 5-6 år siden, så i kveld vil der efter avstemning blive avslørt 3 bidrag som går videre. Herefter vil bidragene atter blive fremført, og ny avstemning vil pågå hos seerne. Avsløringen bliver ved at 3. plassen nevnes, og om hvor mange prosent av stemmerne den har fået. Derefter avsløres vinneren.

 

Skal man tro Danskespil, vil kveldens resultat blive:

 1. Simone Egeriis (2,25)
 2. Anja Nissen (2,75)
 3. Muri & Mario (6,00)
 4. Kristel Lisberg (11,00)
 5. Lighthouse X (18,00)
 6. Bracelet (28,00)
 7. Sophia Norh (30,00)
 8. David Jay (35,00)
 9. Jessica (50,00)
 10. Veronicas Illusion (65,00)

 

Showet er programsat til å starte kl. 20:00 og slutte ca. kl. 22:00. Du kan følge showet via DR’s egne sider HER.

 

Vær med til å følge den danske finale live fra Forum Horsens i kveld, når den første nordiske vinner skal kåres.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien