Melodifestivalen: David Lindgren og Wiktoria til finale

Under kveldens delfinale i Malmö Arena ble det jubel og finaleplass for David Lindgren og Wiktoria. Til Andra chansen gikk Isa og Molly Pettersson Hammar.

Gina Dirawi sto for programledelsen alene i kveld, etter at Charlotte Perrelli ble omgjort fra med-programleder til gjesteartist på grunn av en konflikt om reklameoppdrag for en konkurrerende TV-kanal. Hun fremførte blant annet sin hyllest til en «utdøende rase», nemlig schlager-divaen.

david wiktoriaFotokilde: Sven Lindwall / Expressen

De syv bidragene på startstreken konkurrerte i to avstemningsrunder, og etter den første forsvant Viktor & Natten og «de modne herrene», Patrik Isaksson, Tommy Nilsson og Uno Svenningsson. Da andre avstemningsrunde var over, var det altså David Lindgren med låten We Are Your Tomorrow og Wiktoria med sin Save Me som hadde vunnet publikums gunst og kunne feire sine finalebilletter til Friends Arena i Stockholm den 12. mars.

For Isa med I Will Wait og Molly Pettersson Hammar med Hunger blir det nye muligheter i Andra chansen i Halmstad den 5. mars.


Bidragene som ikke gikk videre i kveld, var alle de svenskspråklige. De plasserte seg slik:

5. plass: Krista Siegfrids – Faller

6. plass: Viktor & Natten – 100%

7. plass: Patrik, Tommy & Uno – Håll mitt hjärta hårt


I alt 4 647 934 stemmer kom inn under kveldens sending.

Neste lørdag flytter Melodifestivalen seg til Norrköping, og da møter vi blant andre Oscar Zia, After Dark, Swingfly og Idol-vinner Lisa Ajax.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien