Melodifestivalen ruller videre: Andre delfinale i kveld

Malmö er vertsby når delfinale to i årets Melodifestival går av stabelen i kveld. To nye låter skal sendes til finale i Stockholm, og to andre får en ny mulighet i Andra chansen i Halmstad.

Programleder Gina Dirawi kan ønske velkommen til Malmö Arena, åstedet for Emmelie de Forests seier i Eurovision tilbake i 2013. Hun styrer skuta alene i kveld, etter at med-programleder Charlotte Perrelli ble tatt av jobben av SVT fordi hun for tiden medvirker i en reklame på en konkurrerende kanal. Perrelli vil imidlertid få en utvidet rolle som gjesteartist under sendingen. Jonas Gardell har et nytt innslag i sin serie ‘Schlager-skolan’, og fra Dramaten er det Peter Haber og Krister Henriksson som driver tolkende opplesning av kjente Melodifestival-tekster.


De syv konkurrerende bidragene i kveld er:

davidlindgren jpg1) David Lindgren – We Are Your Tomorrow

Tekst og musikk: Anderz Wrethow, Sharon Vaughn, Gustav Efraimsson

Musikal-artisten David Lindgren er med i Melodifestivalen for tredje gang, etter å ha nådd finalen i 2012 med Shout It Out og i 2013 med Skyline. Hans beste plassering er en fjerdeplass fra 2012. Årets låt er i samme kategori som hans to foregående – up-tempo og bombastisk arenapop, og han byr dessuten på et avansert lasershow på scenen.

 

victorochnatten jpg

2) Victor & Natten – 100%

Tekst og musikk: Dag Lundberg, Melker, Jesper Lundh

Victor & Natten heter egentlig Victor Junior Morsing, og er en 27 år gammel pop-og rapartist som slapp sin første singel, Svartsjuk, i 2014. Han spiller vanligvis en blanding av pop og rap, og debutlåten hans i Melodifestivalen bærer også preg av dette. Den er en av kveldens tre svenskspråklige bidrag.

 

mollypetterssonhammar jpg3) Molly Pettersson Hammar – Hunger

Tekst og musikk: Joy Deb, Linnea Deb, Lisa Desmond, Anton Hård af Segerstad, Molly Pettersson Hammar

Molly Pettersson Hammar gjør comeback i Melodifestivalen etter at hun i fjor åpnet hele konkurransen som første artist ut i første delfinale. Da ble hun overraskende slått ut etter å ha vært en av forhåndsfavorittene med låten I’ll Be Fine. Den 20 år gamle sangerinnen er ellers kjent fra 2011-utgaven av Idol og for å ha vært kjæreste med tidligere MF-vinner Robin Stjernberg.

 

isa jpg4) Isa – I Will Wait

Tekst og musikk: Joy Deb, Linnea Deb, Anton Hård af Segerstad, Nikki Flores

Også fjerde artist ut på scenen, Isa Tengblad, deltok i fjorårets Melodifestival. Hun gikk da direkte til finale og plasserte seg der på en 7. plass med låten Don’t Stop. Siden i fjor har 17-åringen gått fra å være blondine til å bli brunette, og hun er nå tilbake i MF med en ballade som det ikke ukjente ekteparet Deb har vært med på å skrive.

 

kristasiegfrids jpg5) Krista Siegfrids – Faller

Tekst og musikk: Krista Siegfrids, Gabriel Alares, Magnus Wallin, Gustaf Svenungsson

Finlands-svenske Krista Siegfrids gjør sin debut i Melodifestivalen, men er allerede kjent fra Eurovision Song Contest, der hun representerte sitt hjemland som gifteklar ‘stalker’ som endte opp med å kysse brudepiken sin i Marry Me tilbake i 2013, og hun nådde da en 24. plass i finalen. Hennes bidrag i kveld er en klassisk, up-tempo pop-schlager som hun selv har vært med på å skrive.

 

unotommypatrik jpg6) Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Svenningsson – Håll mitt hjärta hårt

Tekst og musikk: Patrik Isaksson, Tommy Nilsson, Uno Svenningsson

Kveldens desidert mest rutinerte er trioen bestående av Patrik Isaksson, Tommy Nilsson og Uno Svenningsson, som alle har vært med i Melodifestivalen tidligere – men aldri som et felles innslag. Størst suksess i MF av disse tre har Tommy Nilsson hatt, som vant hele konkurransen med En dag tilbake i 1989 og deretter tok en sterk fjerdeplass i finalen i Lausanne.

 

wiktoria jpg7) Wiktoria – Save Me

Tekst og musikk: Jens Siverstedt, Jonas Wallin, Lauren Dyson

Siste artist ut i kveld er debutanten Wiktoria, alias Wiktoria Vendela Johansson. 19-åringen fra Brämhult har deltatt i flere talentkonkurranser og i Lilla Melodifestivalen tilbake i 2011. Hun har tidligere vært en del av gruppen Dash4, men lanseres nå som soloartist av det samme management-teamet som står bak en annen MF-deltaker, Anton Ewald.


Korte snutter fra øvelsene til hvert enkelt bidrag er publisert på SVTs hjemmesider og kan sees her. Etter klokken 14.00 i dag kan man også lytte til et lengre utdrag av låtene på de samme sidene.

Kveldens resultat avgjøres helt og holdent av TV-seernes telefon-, SMS- og app-stemmer.

Sendingen starter kl. 20.00 på SVT1 og kan dessuten følges på Internett via SVTPlay.

Alle foto: Janne Danielsson / SVT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien