Scenens forventede udseende for årets ESC er avslørt!

Arransjøren av årets store musikbrak i Stockholm, kringskasteren SVT, har nu avsløret scenens udseende – og her er der tale om en anden kaliber end sidst, da SVT arransjerede ESC.

 

Når man kigger tilbake på årene, har scenerne givet anledning til både diskussioner, beundring og kritik – og med god grund, for selvom at Eurovisjonens Melodi Grand Prix er en musikkonkurranse, så er det jo trods alt scenen som skal være med til at give det rigtige visuelle touch. Scenerne kan jo som bekendt være bjergtagende, men kan desværre også gøre, at det forstyrrer oplevelsen for seerne, så det er hvert år en ballansegang som skal finnes. Nu er SVT’s idéer om hvad vi skal se klar.

 

Designet forr 2016 bliver leveret av Frida Arvidsson og Viktor Brattström, som også stod bak desginet ved Sveriges sidste forsøk, da Malmø stod som arransjør i 2013. De 2 designere har valgt at benytte lys som en sterk komponent til å skape dybde. De ønsker at overraske, og få seerne til å tenke på om det egentligt er muligt, det som ses på skjermen. Der arbeides på en innovativ LED-veg, som artisterne kan være indeni, dvs. at LED-veggen normalt er en bakgrunn, men man velger å bryte den opp, så artisterne kan bevege sig inden i den.

 

I Malmø forsøkte de 2 designere å levere en scene med et blødt udtryk, denne gang skal der satses med rum på scenen, og der skal skapes optiske illusjoner. Produser Sven Stojanovic er imponert av årets design-planer. Han mener at det er store planer, som leverer noget der ikke har været set før. Han mener at scenen vil give dem mulighet for å være kreative, på en inspirerende og udfordrende måte.

  

 

Hvordan scenen kommer til å blive i virkeligheten, vil tiden vise, for vanen tro får det altid et lidt andet seende, når man ser den ferdige scene, kontra de første spede billeder og idéer som frigives.

 

  scene2

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien