Edyta Gorniak prøver seg i polsk utvelgelse – se alle artister her!

Edyta Gorniak er tilbake i det som skal bli en tøff polsk finale. 9 artister er valgt ut til å kjempe om seieren og om å få sjansen til å representere Polen. Se hvilke artister det er her!

 

1. Dorota Osinkska – Universal

2. Edyta Gorniak – Grateful*

3. Ola Gintrowska – Missing

4. Napoli – My Universe

5. Natalia Szroeder – Lustra

6. Kasia Mós – Addiction

7. Taraka – In The Rain

8. Michal Szpak – Color of Your Life

9. Margaret – Cool Me Down**

*Bare live-versjon tilgjengelig
**Bare snutt tilgjengelig

Noen av låtene er tilgjengelig og du kan trykke på artistens navn for å høre dem.

 

 

Edyta Gorniak returnerer altså til Eurovision-sirkuset etter 22 år. I 1994 tok hun Polen til en 2. plass i debuten med To Nie Ja, en låt som er meget populær både i Polen og blant ESC-fansen den dag i dag. Hun har lenge snakket om å delta igjen og i år følte hun at hun skulle prøve seg. Hun har tidligere denne helgen uttalt at hun tror ikke hun vinner, men hun måtte være med allikevel.

Edyta Gorniak er ikke den eneste som returnerer til Eurovision. Låtskriveren til Dorota Osinka, Rick Allison, skrev låten til Frankrike i 2002 og har tidligere vært partneren til Lara Fabian. Napoli deltok tidligere i finalen i Hviterussland, men måtte se seg slått av IVAN den gang.

 

Polen har sin nasjonale finale 5. mars og vi får da vite om vi får enda et gjensyn i årets Eurovision Song Contest – eller en av de unge up-and-coming artistene tar hjem trofeet.

Del:
Relaterte artikler