Greta Salóme for Island

Favoritten gikk hjem på Island: Det blir Greta Salóme som skal representere landet i Stockholm med bidraget Hear Them Calling.

Det gjorde hun etter en superfinalerunde mot Alda Dis og hennes Now. Ingen poeng eller øvrige resultater ble publisert i kveldens finale.

Greta Salóme Stefánsdóttir skal dermed i ilden for andre gang som Islands håpefulle i ESC-sammenheng. Forrige gang vi så henne var i Baku 2012: I duett med Jonsi havnet låten Never Forget på en 20. plass. Det var tross alt bedre enn fjoråret, hvor Island for første gang siden 2007 ikke gikk gjennom semifinalene.

I Stockholm skal Greta og Island opptre i den første semifinalen, og akkurat som oss er landet plassert i siste halvdel av sendingen.

Hear Them Calling og Greta har fått både ros og kritikk for å ha hentet nokså sterk inspirasjon fra Sveriges to forrige vinnerbidrag, og ironisk nok var Loreen en av flere gjesteartister i årets jubileumsutgave av Söngvakeppnin. Flere av Islands tidligere vinnere var også til stede på scenen i Reykjavik, da Island i år feirer 30 år-jubileum for deltakelse i Eurovision.

Det skal uansett bli spennende å se Greta på scenen i Stockholm. Den sterkt visuelle Hear Them Calling kan vise seg å passe som hånd i hanske til scenen i Globen. Så får vi se om det er nok til å få sagaøya tilbake i finalerekkene.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien