Stage Dolls

33 år har gått siden puddelrocken herjet og bandet Stage Dolls ble dannet. I år MGP-debuterer de og vi har snakket litt med guttene for å høre deres tanker rundt MGP-deltakelsen.

Stage Dolls ble startet av vokalist og frontfigur Torstein Flake i Trondheim i 1983. I dag består bandet av de tre medlemmene Torstein Flake på vokal og gitar, Terje Storli på bass og Morten Skogstad på trommer. De har hatt en fantastisk karriere og er kjent for låter som «Love Don’t Bother Me», «Still In Love» og mange, mange flere. Låta Love Cries, nådde til og med USAs Billboard Singles Charts på 46. plass.
Stage Dolls opplever at deres 80-talls-sound har fått en renessanse de siste årene og de har også fått mange nye fans, en utvikling som muligens forsterkes av MGP-deltakelsen.

Sang nr. 2 «Into The Fire»  Tekst og melodi: Torstein Flakne, Anne Judith Wik, Mark Spiro, Hallgeir Rustan


Deres forrige album «Always» kom i 2010, men nå har dere sluppet en ny låt og er med i årets MGP, kan vi forvente oss mer ny musikk i nærmeste fremtid?
Nå vet vi ikke hvor travelt det blir framover etter MGP, men vi håper å gå i studio i løpet av året.

Fortell oss litt om hvordan «Into The Fire» ble til?
Sangen ble laget under en session i Stargate Studios i Trondheim med Torstein,Hallgeir Rustan og Anne J. Wik.Mark Spiro som forøvrig har jobbet med Torstein på flere sanger hjalp til fra San Diego i USA.

Dere synger «We were two kids raised on rock’n roll, we had no plan B just an open road, going head first into the fire». Låta kan nesten virke litt selvbiografisk fra starten på deres egen karriere. Hva betyr låta og teksten for dere?
Ja det stemmer, den er litt inspirert av 80-tallet. Det handler om å hoppe inn i noe ukjent og satse alt, litt som det vi gjør nå med MGP 🙂

Ryktene sier at dere er heltente på å vinne MGP. Hvorfor er Stage Dolls og «Into The Fire» det rette valget til å representere Norge i Eurovision Song Contest?
Vi synes jo selvsagt vi har den fineste låten 🙂 Så håper vi at vi skal klare å videreformidle gleden vi føler når vi står på en scene.

Dere slår et slag for rocken i årets MGP, men hva kan vi forvente av deres opptreden i Spektrum? Sprenger dere pyro-budsjettet til NRK?
Vi satser på det ja 🙂

Har dere noe forhold til MGP og Eurovision Song Contest fra tidligere?
Vi spiller som regel konserter når det sendes men vi husker jo godt MGP fra før i tia, det var jo nesten det eneste programmet med pop-musikk som gikk på tv, og det var store inntrykk.

Hva er tidenes beste MGP/ESC-låt eller øyeblikk?
Vi holder en knapp på ABBA og Waterloo i 1974.

Hvis dere måtte ha med dere én av årets MGP-artister på turné, hvem ville det vært og hvorfor?
Agnete har jo rockefoten i orden så hun kunne gjerne blitt med!

Og til slutt; Har dere en hilsen til escNorges lesere?
Vi gleder oss til å spille ‘Into the fire’ for dere i Oslo Spektrum!

19Fra pressekonferansen hos NRK 19.01.16


Stage Dolls har fått startnummer 2 i MGP-finalen på lørdag. Begivenheten sendes direkte fra Oslo Spektrum, hvor ti bidrag skal kjempe om æren av å representere Norge i den internasjonale Eurovision-finalen i Stockholm. Sendingen starter kl. 20.55 på NRK1.

escNorge ønsker Stage Dolls lykke til med prøver og forberedelser frem mot lørdagens finale!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien