Melodifestivalen: Fjerde og siste delfinale i kveld

Fra Gävle i Midt-Sverige går delfinale fire av årets Melodifestival av stabelen i kveld. To nye bidrag skal sendes til finalen i Friends Arena, og to bidrag skal videre til Andra chansen i Halmstad neste helg.

Gina Dirawi ikler seg nok en gang programlederrollen, og med seg på laget i denne sendingen har hun rutinerte Sarah Dawn Finer. Vi får et nytt innslag i Jonas Gardells ‘Schlager-skole’ og tolkende opplesning av en kjent MF-tekst fra Dramaten-skuespiller Lena Endre.


De syv bidragene på startstreken i kveld er:

eclipse jpg1) Eclipse – Runaways

Tekst og musikk: Erik Mårtensson

Førstemann ut i delfinalen er Stockholms-rockebandet Eclipse, som består av Erik, Magnus H., Magnus U. og Philip. Bandet har eksistert siden 1999, men med noe ulik sammensetning opp gjennom årene. Nå debuterer de i MF med en låt som vokalist og frontfigur Erik har skrevet, og som er årets eneste rockealibi i konkurransen.

 

dollystyle jpg2) Dolly Style – Rollercoaster

Tekst og musikk: Thomas G:Son, Peter Boström, Alexandra Salomonsson

Poptrioen Dolly Style, bestående av henholdsvis Molly, Holly og Polly, stiller opp i MF for andre år på rad. I fjor nådde jentene, som stilmessig er inspirert av japansk fairy key-, gyaru- og lolita-kultur, men som musikkmessig hører mer hjemme i pop-, eurodance- og bubblegumdance-sjangeren, Andra chansen med sin Hello Hi.

 

martinstenmarck jpg3) Martin Stenmarck – Du tar mig tillbaks

Tekst og musikk: David Stenmarck

Kveldens eneste tidligere vinner av Melodifestivalen forsøker seg for tredje gang i konkurransen etter å ha gått til topps med Las Vegas i 2005 og forsøkt et comeback med När änglarna går hem i 2014. Den rutinerte artisten er kjent fra ulike musikal- og varietéscener og har gitt ut et utall album og singler siden debuten tidlig på 1990-tallet.

 

lindabengtzing jpg4) Linda Bengtzing – Killer Girl

Tekst og musikk: Linda Bengtzing, Mathias Kallenberger, Andréas Berlin, Dag Öhrlund

Sprudlende Linda gjør sitt sjette forsøk i MF siden hun slo igjennom med Alla flickor i 2005. Hun har nådd finalen fire ganger, alle med typiske schlagerlåter, men røk ut i delfinalen sist hun var med i 2014, da hun forsøkte seg på en mer rockeaktig låt. Nå er Linda tilbake i velkjent schlagerland med det som, tross tittelen, er ett av kveldens tre svenskspråklige innslag.

 

frans jpg5) Frans – If I Were Sorry

Tekst og musikk: Frans Jeppsson-Wall, Oscar Fogelström, Michael Saxell, Fredrik Andersson

Frans Jeppsson-Wall er delfinalens mest ubeskrevne blad, og 17-åringen er mest kjent for å ha deltatt på ulike fotballåter da han var liten gutt – blant annet den svenske EM-låten i 2008 og en hyllest til Zlatan Ibrahimovic, Who’s da Man. Nå debuterer han i Melodifestivalen med en rap-basert låt han selv har vært med på å skrive.

 

panetoz jpg6) Panetoz – Håll om mig hårt

Tekst og musikk: Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Jakke Erixson, Pa Modou Badjie, Njol Badjie, Nebeyu Baheru

Gla’-gruppen Panetoz ble stiftet som et prosjekt for å hjelpe innvandrerungdom i Stockholm å integreres i det svenske samfunnet, og fikk sitt store gjennombrudd med hitlåten Dansa pausa i 2012. De deltar i MF for andre gang, og håper å gjenta suksessen med Efter solsken fra 2014, da gruppen tok seg direkte til finalen.

 

mollysanden jpg7) Molly Sandén – Youniverse

Tekst og musikk: Molly Sandén, Danny Saucedo, John Alexis

Siste artist ut er Molly Sandén, som stiller opp i Melodifestivalen for tredje gang. Både i 2009 og 2012 gikk hun direkte til finale, med femteplassen for Why Am I Crying som beste resultat. Hun er en av Sveriges fremste unge artister, med to studioalbum og 10 singleutgivelser på CV’en, og stiller nå med et bidrag som hun har skrevet sammen med blant andre kjæresten Danny Saucedo, som selv har tre MF-deltakelser på rullebladet.


Korte snutter fra øvelsene til hvert enkelt bidrag er publisert på SVTs hjemmesider og kan sees her. Etter klokken 14.00 i dag kan man også lytte til et lengre utdrag av låtene på de samme sidene.

Kveldens resultat avgjøres helt og holdent av TV-seernes telefon-, SMS- og app-stemmer.

Sendingen starter kl. 20.00 på SVT1 og kan dessuten følges på Internett via SVTPlay.

Alle foto: Janne Danielsson / SVT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien