Nå spilles Agnete også på Norges største radiokanal

Foto: escnorge.no

 

Det er flere som har stusset over at NRK satser såpass stort på det de selv omtaler som Norges største musikkonkurranse, Melodi Grand Prix, uten å gi låtene spilletid på sine egne kanaler. Nå har dette endret seg. «Icebreaker» har den siste uka vært spilt på såkalt fast rotasjon i NRKP3, mens Makedas låt «Stand Up» ble listet for radiospilling på NRKP1 fra og med denne uka. Neste uke kommer også «Icrebreaker» inn på listing for radiospilling på Norges største radiokanal NRKP1. Freddy Kalas´låt «Feel da rush» har også vært listet for spilling på NRKmp3. 

Agnete Johnsen, som har vært med på å skrive «Icebreaker» har god grunn til å smile bredt. Denne uka har hun fått minst tre gode nyheter:

  • Låta er listet for radiospilling på to av Norges største radiokanaler. 
  • Tross sprikende odds så ligger «Icebreaker» på sjetteplass hos Braodds, som samler inn odds fra flere internasjonale bettingselskaper http://www.braodds.no/eurovision-song-contest
  • Agnete debuterte som første MGP-vinner siden 2013 på VG lista med en 11.plass.

 

Musikkprodusent i NRKP1 Atle Bredal sier til VG at de nå har valgt å legge «Icebreaker» inn i sin C-liste for spilling på P1. Dette innebærer i første omgang at låta spilles fire ganger hver uke. Bredal sier at låta deretter vil bli spilt gradvis oftere inn mot finalen i Mai. 

Han sier også at de etter at «Icebreaker» vant MGP har sett at det kan være sjanser for for seier også i den europeiske finalen i Stockholm, og at det derfor er naturlig å spile låta gradvis mer. Han kan også fortelle at låta har blitt spilt daglig på NRKP1 hele siste uka i forbindelse med MGP-relatert stoff i kanalen.

Bredal slapp også en aldri så liten nyhet i dagens VG. Årets finale i Eurovision skal sendes i NRKP1, slik det var vanlig på 70 og 80-tallet. Også utifra denne beslutningen er det naturlig å spille det norske bidraget sier Atle Bredal.

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien