Tsjekkias låtskriver bak diskvalifisert Melodifestival-bidrag

ČT annonserte for kort tid siden at Tsjekkias låt heter ”I Stand”. Nå er låta sluppet, men én av låtskriverne har en litt spesiell historie.

”I Stand” vil bli fremført av Gabriela Gunčíkova, og er skrevet av Christian Schneider, Sara Biglert og Aidan O’Connor. Ingen av låtskriverne er helt ukjente med Eurovision, og spesielt ikke sistnevnte. Aidan O’Connor skrev én låt til den moldovske finalen i 2012, og hele åtte låter til den litauiske finalen i 2014. Sju av dem sammen med Tsjekkias andre låtskrivere: Christian Schneider og Sara Biglert. I Litauen sikret trioen seg blant annet andreplassen, men også de tre siste plassene.

O’Connor sendte også inn ” Taking Care of a Broken Heart”, som han skrev den engelske teksten til, til den moldovske finalen i 2014. Sangen ble bare publisert på nett, men skapte trøbbel for Anna Book da hun skulle delta i Melodifestivalen 2016. Bidraget hennes, ”Himmel för två”, ble diskvalifisert fordi man brukte samme melodi, bare med en ny svensk tekst. Trioen sendte også inn en låt til Malta Eurovision Song Contest både i fjor og i år.

Hvordan det går med Tsjekkias bidrag får du se i den første semifinalen 10. mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien