escNorge tar en liten prat med Manuella fra Slovenia

Manuella Bracko, eller bare Manuella som hun kaller seg skal i år representere Slovenia i Eurovision Song Contest. Vi har vært så heldige å få tatt en liten prat med Manuella om hennes forventninger til konkurransen, hvordan fremføringen hennes blir og ikke minst hva det betyr for henne å delta for Slovenia i Eurovision.

Manuella synger i år den countryinspirerte låten Red and Blue. Hun skal opptre i samme semifinale som Agnete fra Norge. Manuella er født i 1989, og hun har tidligere prøvd å representere Slovenia, da hun havnet på en fjerdeplass i 2012.

2016 ble året da hun lykkes. Hun vant Slovenias nasjonale utvelgelse EMA 27 februar.

Spørsmål i fet og svarene til Manuella er i kursiv. Dette intervjuet er oversatt fra engelsk.

1. Hvordan føles det å representere Slovenia i Eurovision?

Å få synge på Eurovision scenen har alltid vært en stor drøm for meg. Da jeg vant den slovenske finalen i februar var det så mange følelser som gikk igjennom meg. Jeg er utrolig rørt, stolt og takknemlig for oppgaven jeg har fått. Når jeg tenker tilbake på den kvelden føler jeg enda disse følelsene.

2. Låten din er veldig inspirert av sjangeren country. Er dette en musikkstil som betyr mye for deg?

Ja dette er en sjanger som betyr masse for meg. Jeg synes country passer stemmen min og det er også den beste måten for meg som artist til å kunne utrykke meg. Jeg fokuserer også på en del andre sjangre, men det er countryen som inspirerer og betyr mest for meg.

3. Slovenia har nå gått til finalen i både 2014 og i 2015. Tror du at du har samme mulighet?

Jeg tror virkelig på sangen vår og jeg elsker å fremføre den. Derfor håper jeg folk og juryene vil se og føle dette i mai, slik at 2016 blir nok et suksessfullt år for Slovenia.

4. Kan du forklare hva låten din handler om?

Blue and red handler om et forhold i livet som vi på et eller annet tidspunkt kommer til å møte på. Opp og nedturer. Fargen blå symboliserer de triste og ulykkelige følelsene, mens den røde fargen symboliserer kjærlighet og lidenskap. Det jeg prøver å formidle i låten er at noen ganger kan det være best å gå hver sin vei og finne sin egen lykke.

5. Har du hørt noen av de andre låtene i årets konkurranse?

Hvis jeg skal være helt ærlig må jeg svare nei på dette. Så fort ting roer seg ned litt skal jeg sette meg ned å høre igjennom alle låtene. Hvert år er det fantastiske og flinke artister med i Eurovision, og jeg er sikker på at dette året ikke er noe unntak.

6. Hva er ditt favorittbidrag fra Slovenia?

Jeg synes vi har hatt veldig mange gode låter opp igjennom årene, men min favoritt er Maja Keuc sin No one fra 2011.

7. Blir det noen forandringer på din fremførelse i EMA og til Eurovision i mai?

Jeg og mitt team jobber nå hardt hver eneste dag for å kunne gjøre en så god fremførelse som mulig. Vi samler ideer, inspirerer hverandre og trener hver eneste dag. Vi elsker alle hva vi driver med, så jeg er veldig positiv til min fremførelse i Stockholm. Det blir helt klart veldig annerledes i Sverige enn den fremførelsen dere så i EMA i februar.

8. Kommer du til å gjøre noe promotering med låten din før mai?

Jeg er veldig opptatt med å promotere min låt. Det er masse som skjer her i Slovenia, samtidig som jeg gladelig svarer på alle spørsmål og henvendelser fra Eurovision sider som escnorge. På den måten blir fansen bedre kjent med meg og min sang før det hele starter i mai. Blue and red vil også få en musikkvideo og vi jobber også med en del opptredener utenfor Slovenia. Den første blir på Eurovision in concert i april i Amsterdam.

Tusen takk til Manuella som tok seg tid til å svare på vår henvendelse. Vi ønsker henne masse lykke til i mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien