Oppsummert: Delegasjonsmøte i Stockholm

Det første sikre tegnet på at Eurovision nærmer seg er når delegasjonene møtes i årets vertsby. Dette skjedde i dag, da delegasjonsledere fra alle de 43 landene som skal delta i årets Eurovision møttes i Stockholm. 

På delegasjonsmøtet er det mye som skjer, og mye informasjon som blir sendt ut. Alle bidragene fra landene skal overleveres EBU. SVT, som er årets kringkaster, starter også arbeidet med hvordan de ulike landenes numre skal se ut på scenen. 

Dagen i dag oppsummert:

– Island, Kroatia, Bulgaria og Malta har fått tillatelse til den 20 mars med å komme med sine forhåndsvideoer. Låtene er overlevert EBU i forhold til reglene, men disse landene mangler en forhåndsvideo. Bulgarias deltaker skal synge en låt som heter If love was a crime, mens det nå er bekreftet at Malta bytter bidrag fra Chameleon, til det rykende ferske bidraget Walk On Water. Les mer om dette nederst i saken her. 

– Vertslandet får hvert år lov til å trekke sitt startnummer. I år er intet unntak. Sverige trakk i dag startnummer 9 i finalen. Det betyr at Frans skal opptre som nummer 9 i finalen. Resten av startrekkefølgen til de andre landene er ventet i løpet av de nærmeste ukene. 

DSC09594

– Datoene for neste års konkurranse har blitt offentliggjort. 16, 18 og 20 mai 2017 er de foreløpige datoene. Disse kan endres, avhengig av arenaer og hvem som får æren av å arrangere Eurovision neste år. 

– Pressesenteret blir i ishockeyhallen Hovet, som er lokalisert rett ved siden av Globen arenaen. 

– Ved siden av Globen, i Tele 2 arena skal det arrangeres en stor fest under den store finalen 14 mai. Her blir det opptredener fra Carola og Danny Saucedo. Sanna Nielsen skal lose publikum trygt igjennom hele arrangementet. Man får selvsagt også anledning til å se finalen, som vises på en 300 kvadratmeter stor skjerm. Billetter til denne eventen slippes nå på fredag, og skal koste fra 300 til 995 svenske kroner. 

– Årets cd vil bli sluppet 15 april, mens dvden er ventet i midten av juni. 

Dermed er endelig flere detaljer rundt årets arrangement sluppet. Men følg alikevel med på denne artikkelen utover kvelden, og ikke minst i løpet av morgendagen da denne saken oppdateres fortløpende. 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien