Australske SBS tar Eurovision til Asia neste år

Den europeiske kringkastingsunionen, EBU, har gitt den australske kringkasteren SBS godkjenning til å lage en asiatisk versjon av Eurovision Song Contest.

SBS har signert en avalte med EBU som gir dem eksklusive rettigheter til å lage sin egen versjon av Eurovision Song Contest i Asia. Sammen med Blink TV vil SBS se på alternativene til et mulig show med land fra Asia-Stillehavsregionen samt Australia. Foreløpig ser de for seg at det vil bli holdt en finale med rundt 20 bidrag. Den første utgaven av konkurransen vil etter planen bli arrangert allerede neste år, med Australia som vertsland.

Den asiatiske kringkastingsunionen, ABU, har tidligere gjort et forsøk på å lage en asiatisk utgave av konkurransen. På grunn av manglende rettigheter endte de opp med ABU Song Festivals, som kun er basert på Eurovision Song Contest. ABU får dermed ikke lov til å bruke Eurovision-navnet, noe SBS nå kan gjøre. SBS har allerede omtalt den nye konkurransen som Eurovision Asia, men om dette er det endelige navnet gjenstår og se.

Australias andre Eurovision-bidrag, Dami Im med «Sound of Silence», deltar i den andre semifinalen 12. mai.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien