Dagens Bidrag: Bulgaria

Tradisjonen tro skal vi her på escNorge også i år ta dere leser igjennom årets 43 bidrag. Gjennom denne serien skal vi passe på at dere blir litt bedre kjent med artisten(e), hvem som har skrevet bidraget og ikke minst litt om landet de representerer. Årets dagens bidrag går alfabetisk, og derfor er Bulgaria dagens land.


BULGARIA:
Hovedstad: Sofia
Antall innbyggere: 7,265 millioner
Landets kringkaster: BNT
Debuterte i ESC: 2005
Dårligste plassering: 19. plass i semifinalen i 2005 (Kaffe – Lorraine)
Beste plassering: 5. plass i 2007 (Elitsa & Stoyan – Water)


Bulgaria er tilbake i Eurovision, etter en pause siden 2013!
Den 22. februar kom nyheten fra Bulgaria som skapte stor entusiasme blandt Eurovision-fans: Ikke bare er Bulgaria tilbake, men Poli Genova fra 2011 skal representere dem igjen!
Sangen derimot, var den aller siste til å bli presentert, den 21. mars.
«If Love Was A Crime» ble mye snakket om ukene før den ble gitt ut til offentligheten, og teksten ble faktisk publisert et par dager før premieren.
Den fengende poplåten ble skrevet av Borislav Milanov, Sebastian Arman, Joacim Bo Persson og Poli Genova.
Den blir beskrevet som en internasjonal og radio-vennlig sang som handler om mennesker som kjemper for kjærlighet uansett hva andre sier.

I 1987 ble Poli Plamenova Genova født i Sofia.
Allerede som 4-åring begynte hun å synge. I 1995, da hun var 8, ble første medlem i barnegruppen «Bon-Bon», som først var en musikkgruppe, og senere ble et kjent TV-show.

Hun har gått på musikkskolen «Ljubomir Pipkov», og studerer nå 3-året for å bli filmregissør.
Samtidig er hun fortsatt aktiv i musikken, og deltar i Unicef’s veldedighetsprosjekt «The Magnificent Six», er vokalist i «Azis’ Show» og «Dani Milev Band» i den første utgaven av «Dancing With The Stars: Bulgaria».

poli genova

Poli Genova er ikke er ukjent navn i Eurovision. Mange vil gjenkjenne henne fra 2011, men det var ikke hennes første møte med konkurransen.
Hun var nemlig medlem i trioen «Melody» som deltok i Bulgarias nasjonale finale i 2005 og 2006.
I 2011 representerte hun landet i Düsseldorf med sangen «Na Inat», men kvalifiserte seg ikke til finalen.
Så sent som november 2015 var hun programleder i Junior Eurovision Song Contest, som ble holdt i Sofia, Bulgaria. I tillegg fremførte hun sangen «Where’s My Dress» som pausenummer.

Bulgaria deltar i år i andre semifinale den 12. mai. Landet har kun kvalifisert seg én gang tidligere. Vil Poli Genova ta dem til finalen i år?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien