Dagens bidrag: Montenegro

Tradisjonen tro skal vi her på escNorge også i år ta dere leser igjennom årets 43 bidrag. Gjennom denne serien skal vi passe på at dere blir litt bedre kjent med artisten(e), hvem som har skrevet bidraget og ikke minst litt om landet de representerer. Årets dagens bidrag går alfabetisk, og derfor er Montenegro dagens bidrag.

Montenegro
Hovedstad: Podgorica
Antall innbyggere: 647 073
Landets kringkaster: RTCG
Debuterte i esc: 2007
Dårligste plassering: 22.plass i semifinale i 2007 (Stevan Faddy)
Beste plassering: 13.plass i finalen i 2015 (Knez)

Montenegro debuterte som selvstendig land i Eurovision i 2007. De deltok helt frem til 2009, men trakk seg etter konkurransen i Moskva, og da hadde landet enda til gode å kvalifisere seg til en finale. I 2012 var de tilbake igjen og i 2014 på sitt sjette forsøk fikk de sin første finaleplass noensinne. Som 2014-bidraget var også fjorårets bidrag en balkan-ballade, Knez sang «Adio» og han sørget for at Montenegro sikret seg sin andre finaleplass. Og bidraget kom på 13.plass i finalen, og det er Montenegro sitt beste resultat noensinne i konkurransen.

Som de foregående årene valgte RTCG å velge deres artist og bidrag for konkurransen internt. Valget falt på bandet Highway som skal fremføre rockebidraget «The Real Thing».

Teksten til «The Real Thing» er skrevet av Srdjan Sekulovic Skansi, mens musikken er komponert av tekstforfatter Skansi, Luka Vojvodić og Maro Market. Skansi er en annerkjent produsent som har jobbet med flere kjente kroatiske navn som Dino Dvornik. Bandet beskriver låta som en låt du aldri vil bli lei av å høre på fordi den er så annerledes. De lover et show med mange overraskelser som man ikke kommer til å glemme.

Highway bestod først av tre medlemmer og ble kjent gjennom X Factor. I forbindelse med Eurovision-deltakelsen har de nå fått med seg et medlem til.

Det fjerde medlemmet heter Bojan Jovovic og synger og spiller keyboard i bandet og har tidligere vært med i gruppa No Name som representerte Serbia og Montenegro i 2005. De tre andre medlemmene heter Petar Tošić (hovedvokal), Luka Vojvodić (gitar og vokal) og Marko Pešić (gitar og vokal).

Montenegro deltar i den første semifinalen tirsdag 10.mai og er land nummer 15 ut på scenen.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien