Liveblogg dag 4 fra Globen

Da er vi i gang fra Globen, dag fire med øvelser.

(foto fra Andres Putting, eurovision.tv)

I dag er det Slovenia, Bulgaria, Danmark, Ukraina, Norge, Georgia, Albania og Belgia.

Spesielt stor spenning for oss norske er selvsagt Agnetes første prøve. Vi skal også prøve å få gått på en del meet and great i dag. 

Både Tommy og Mandy kommenterer her.

Slovenia:

Tommy: Bra gjennomkjøring for Manuella. Ny kjole, ny versjon av låten og en akrobat som danser på en stang. Siste refreng har også masse pyroeffekter. Ikke undervurder denne sier jeg bare.

Mandy: Manuella starter med jodleknekk alene i en spotlight. Hun har på seg en hvit kjole med dyp utring og kul snøring foran. Hun har med seg en akrobat på snurrende stang og avslutter nummeret med pyro rund hele scenegulvet. Selv om hun synger rent i gjennomgangene blir jodlingen i meste laget for min smak.

Bulgaria: 

Tommy:  Vokalt godkjent, men hallo hva har hun på seg? Dette er Nederlands antrekk fra ifjor i reprise. Og en utrolig merkelig dans, ser ut som en marionettdukke. Mess kalles dette. Ingen vinnerkandidat dessverre.

Mandy: Poli har på seg et antrekk som ser ganske vulgært ut ved første øyekast. Hun ser kanskje litt krigersk ut med sitt sorte og beige skinnkostyme, med leggings som får henne til å se ut som hun er naken på underkroppen. Leggingsen har hvite stropper som lyser opp med skulderputene, hvis de kan kalles puter, i siste refreng. Øredobben ser fryktelig tung og klumpete ut.
Hun leverer vokalt, men mangler noe kontakt med kamera i første gjennomgang og deler av dansen hennes er helt håpløs! Det så rett og slett dumt ut. Tror ikke vi skal til Sofia neste år.

bulgariaprøve

Foto: Eurovision.tv

Danmark: 

Tommy: Danmark starter med kluss. Ingen lyd i in earsene deres sa de. Startet på nytt, holdt på i ca 30 sekunder før det ble avbrutt igjen. 

Dette er ganske likt som i den danske finalen. Mot slutten går de ut på en liten del av scenen og har sin lille kleine dans der. Vokalt er det  varierende og ikke helt bra. Muligens det blir bedre på siste gjennomkjøring.

Mandy: Danmark sliter med lyden og må avbryte prøven sin to ganger før de kommer i gang skikkelig. Dette preger det som blir den første gjennomgangen deres. Noe ustødig vokalt, men det meste ser ut som det gjorde i DMGP. De har på seg mørke klær, de lysende mikrofonstativene er med, scenen er blå og hvit og de tusler ut på catwalken hvor de avslutter showet sitt.
I tredje gjennomgang ser det meste ut til å komme på plass for guttene og de slår seg litt løs på scenen, vokalen er også stødigere. Den eneste tanken jeg sitter med nå er at dette er så typisk dansk at det blir i kjedeligste laget for min del – Tralala og så er det ferdig..

 Ukraina:

Tommy: Se opp for Jamala og Ukraina! Dette kan absolutt vinne. Helt fantastisk grafikk, og jeg satt med frysninger fra start til slutt. Kiev 2017? Absolutt en forsterket mulighet nå.

Mandy: Jamala har lånt effekter fra Laila Samuels i starten av fremføringen, men så forvandles gulvet under henne til et verdenskart og noe som kan oppfattes som grener rundt. Dette er vakkert! Rett og slett vakkert! Jeg har aldri vært noen fan av den nasale måten hun synger på, men selv jeg satt med gåsehud lenge etter Jamala og musikken hadde stoppet. Dette kan være en utfordrer!

Norge:

Tommy: Likt som i mgp. Svak vokal på de lave partiene. Dessverre ikke overbevist om finaleplass etter første gjennomgang. Tredje gjennomkjøring. Røyk på gulvet og damp, stødig vokalt nå, og dette ser ganske bra ut. Jeg er dog ikke helt overbevist enda. Hun taper litt på å komme etter Ukraina. 

Mandy: Så har Norge og Agnete vært i ilden. Hun har på seg samme kostyme som i MGP, men man ser umiddelbart at boksen til danseren er borte.
De lave tonene sitter ikke helt på første gjennomkjøring, men det kommer seg og hun kliner til på andre og tredje forsøk. Etter et par justeringer hører man ikke koristene like tydelig og det hjelper på helhetsinntrykket. Scenen er røyklagt og Agnete står på et lite podium med danseren litt bortenfor. Podiet er fint opplyst med mange spotlights, dette gir en fin effekt. Når Agnete går ned fra sitt podium blir danseren, som er ikledd sølvpaljetter for anledningen, stående igjen på podiet i bakgrunnen.
Midt på scenegulvet ser vi en stor iskrystall, som etter min mening bør knuse utover i sangen. Backdroppet er mørkt blått og «frosset», ingen bevegelse eller knusing her heller. Danseren ser litt malplassert ut nå uten boksen sin, og de kunne fint ha puttet henne inn i LED-veggen eller gitt henne noen kule effekter, slik som veldig mange andre land har tatt i bruk.
Dampen fra MGP kommer også inn mot siste refreng. Alt i alt en helt grei prøve fra Norge, men jeg syns det mangler et skikkelig høydepunkt i scenografien.

Georgia:

Tommy: Dette er ikke noe særlig, sært og rart. Men en del kule snapchat effekter er det. Ingen sjanse til å gå videre.

Mandy: Georgia kjører psykedeliske effekter, rosa og blått. Vokalen sitter, men sceneshowet fremstår like rotete som selve låta. Vi har tenkt at det var uheldig for Norge å komme etter Ukraina, men vi er nok heldige som har denne etter oss. Dette fremstår et virr-varr og kaos for meg, andre rundt meg er uenige og mener at dette bidrar til å løfte låta.

Albania: 

Tommy: Kjedeligste prøven jeg har hørt i dag. Helt uinterresant. Skal jeg nevne noe positivt så må det bli den sterke vokalen.

Mandy: Albania kjører safe. Eneda har klokkeklar vokal og gjennomfører uten noen problemer, men dette er kjedelig å se på, veldig kjedelig! Fint scenegulv og backdrop som lyser opp med gullstjerner, men utenom det har jeg lite å si om denne prøven. Hun har ikke på seg antrekket sitt, men har på seg noe så hverdagslig som mørke latextights, en blomstret bluse og en hvit jakke. Mangler wow-effekter her og.

albaniaprøve

Belgia:

Tommy: Belgia føles herlig friskt ut etter Albanias kjedelige låt og fremføring. Her er det masse dansing og en lys scene. Fremføringen minner veldig mye om den Laura hadde i den belgiske finalen i januar. Garantert finaleplass.

Mandy: Belgia blir en vitamininnsprøytning etter flere tunge låter. Laura er blid som en sol og fremfører med glans. Vokalen har blitt bedre enn da hun vant Eurosong, men resten av sceneshowet er ganske likt. Retro grafikk matcher uttrykket i låta og de positive vibbene kan lett skaffe Laura en billett til finalen.

Da takker jeg og Mandy for oss i dag! Vi ønsker alle våre følgere en flott kveld videre. Vi er tilbake i morgen, da skal semifinale en i ilden igjen. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien