Oppsummering fra siste prøvedag: Sverige og de 5 store

I dag har vertslandet Sverige og de fem store hatt sine andre prøver. Alle disse er direktekvalifisert til finalen 14. mai.

Nå har alle land hatt to prøver hver, hvor de har fått fremføre bidragene sine på scenen i Globen. Her er en oppsummering fra dagens prøver.

Sverige: Frans med «If I Were Sorry»

Lite er forandret her. Frans går fortsatt i enkle klær. Bak ham på scenen er det en vegg av lys. Innimellom, når han synger ord som dance og stop, viser skjermen disse ordene. Ellers blir det brukt en del blått lys rundt scenen. Frans hadde litt problemer med lyden i dag, men dette så ut til å være på plass igjen innen siste trede og siste gjennomkjøring av låten i dag. 

Frankrike: Amir med «J’ai cherché»

Amirs fremføring er enkel, med fokus på artisten. Scenen er fylt med forskjellige toner av blå, og skjermene bak Amir er inspirert av universet. Planeter og stjerner flyr forbi bak ham.

Spania: Barei med «Say Yay!»

Barei går kledd i en gullskjole. Bak henne er det fire støttevokalister, kledd i lange svarte T-skjorter. Både Barei og støttevokalistene kommer til å danse på scenen, så dette blir et livlig nummer. Fremføringen ender opp med Barei ute på catwalken.

Tyskland: Jamie-Lee med «Ghost»

Også Jamie-Lee har beholdt det meste fra sin første prøvde. Trær på scenen og et skogtema på skjermene bak henne. Det er noe eventyraktig over det hele. Grønne laserlys kommer ut fra trærne. Også hun ender fremføringen på catwalken. Med seg på scenen har hun fire bakgrunnsvokalister, alle ikledd tradisjonelle japanske drakter.

Italia: Francesca Michielin med «No Degree of Separation»

Mange ting går igjen i flere fremføringer i år. Michielin har fyllt skjermene med trær. På scenen er det ballonger og blomster. Fremføringen blir avsluttet med at hun holder et stort frø i hånden.

Storbritannia: Joe and Jake med «You’re Not Alone»

Som tidligere starter guttene med en mørk scene, før både de og scenen blir lyst opp. Med på scenen har de to trommeslagere. Under refrenget vil det bli vist selfier, innsendt av publikum til BBC. I siste refreng vil skjermene vise bilder av publikum i arenaen. 

Da har alle land vært på scenen to ganger, og det meste skal være klart til første semifinale 10. mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien