Oppsummering av dagens hendelser

Det nærmer seg semifinaler med stormskritt og i dag har deltakerne i semifinale 1 gått gjennom to generalprøver – der den ene ble vist for fagjuryene. Dermed er halvparten av poengene til morgendagens semifinale bestemt! I tillegg fikk vi vite litt andre ting om ukens kommende hendelser.

Tidligere i dag ble det avslørt av Justin Timberlake vil underholde i pausen i ESC-finalen med låten CAN’T STOP THE FEELING som er skrevet av svenske låtskrivere til den animerte filmen Trolls som kommer ut senere i år. 

Allikevel var det viktigste i dag generalprøvene for semifinale 1. Den første generalprøven gikk uten publikum og ifølge vår skribent på stedet var det noe teknisk kluss under denne på flere bidrag. De fleste bidragene så dog til å bli ganske så bra, men både Finland, Aserbajdsjan og Kroatia slet med plagg og med vokalen. Uansett var dette ikke en viktig prøve – den kom senere på kvelden.

I kveld var hovedgeneralprøven for semifinale 1, der fagjuryene i hvert land vurderer låtene. I kveldens juryprøve gikk det meste fint for seg – det eneste som sto ut på negativt vis var visst vokalen til Aserbajdsjan og Finland. Du kan lese Tommy sine inntrykk HER. Dette er en veldig sterk semifinale og det er mange meninger om hvem som går videre og ikke. Ellers kan vår skribent på stedet si at det jevnt over er et velprodusert show med fine innslag fra Petra, Måns og SVT.

I morgen braker det hele løs med semifinale 1 klokken 21:00. Du kan se showet på NRK 1. Vi ønsker alle deltakerne lykke til.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien