EBUs reaksjon på «juryskandalen» er offentliggjort

Tidligere i dag kunne dere lese at et medlem av den russiske fagjuryen filmet inne fra rommet der de 5 russiske jurymedlemmene så direktesending fra jurysemifinalen. Klipp fra Nederland og Armenia ble vist direkte på Periscope. EBU uttalte at de skulle se på hendelsen og komme med en avgjørelse i saken, og reaksjonen har nå blitt offentliggjort.

 

EBU og RTR (Den russiske TV-kanalen) har snakket sammen og RTR foreslo selv å diskvalifisere jurymedlemmet som laget videoen og uttalte at hun ville stemme på Armenia fordi mannen var derfra. Resultatene fra de fire andre jurymedlemmene blir derimot tellende, da disse var i orden og at det ellers gikk for seg som det skulle. Dette er også bekreftet av en representant på stedet som skulle overvåke avstemmingen.

Filmingen i seg selv var ikke et klart regelbrudd ifølge EBU, men holdningen jurymedlemmet utviste var ikke i tråd med konkurransens ånd. EBU er fornøyd med forslaget til RTR og mener kanalen tok hendelsen alvorlig. De har dermed bestemt seg for å la de fire jurymedlemmenes stemmer telle i kveldens semifinale. Russland må finne et femte jurymedlem til juryfinalen som sendes fredag.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien