Ukraina tar fatt på oppgaven

Når Ukraina vant Eurovision på lørdag, stilte mange seg spørsmålet om de var i stand til å avholde neste års konkurranse. I dag kommer neste års vertskap NTU med detaljer om neste års arrangement. Med andre ord er alt klart for Eurovision på ukrainsk jord. 

Det første møtet mellom den ukrainske kringkasteren NTU og EBU vil finne sted i tidlig juni. Der vil detaljer som kapasitet, hoteller, arenaer og andre viktige ting bli klargjort. Foreløpig har NTU mottatt fire forskjellige anbud fra byer i Ukraina. 

Kiev, Lviv, Odessa og Dnipropetrovsk er de fire byene.

Det mest innteressante budet kommer fra hovedstaden Kiev. De stiller med hele tre forskjellige arenaer, hvor den største arenaen Olympiastadionen har en kapasitet på hele 70000 mennesker. Arenaen ble bygget til Fotball EM for noen år siden. Med i løpet er også sportspalasset som var vertskap for Eurovision i 2005. 

Når det gjelder budsjett har finansdepartementet rammer til å innvilge et budsjett på størrelse med beløpet Eurovision i 2002 og 2013 kostet. I tillegg kommer penger fra billettsalg, sponsorer og andre mulige inntekter. 

Viktoria Romanova, som er Ukrainas head of delegation og en av direktørene i NTU sier at hun gleder seg til å vise frem Ukraina til det europeiske publikummet i mai neste år. En endelig avgjørelse om verstby er ventet i slutten av august/ tidlig i september. 

16, 18 og 20 mai er de foreløpige datoene for neste års arrangement. 

Del:
Relaterte artikler