Nederland på hugget

Nederland gikk i Stockholm til sin tredje finale på fire år, og selv om Douwe Bob aldri blandet seg helt inn i tetstriden – er reaksjonene på hjemmebane helt annet enn «Slow Down».

Bidraget fra Douwe ble riktignok aldri den store hitlåten slik som de forrige låtene fra hollenderne, men TV-tallene fra landet var også i år meget gode med en markedsandel på 70 prosent på sitt høyeste. Det vil si omtrent 5 millioner, og mangfoldige ganger høyere enn for noen år tilbake da Nederland presterte sin ennå uslåelige rekke av åtte år på rad uten en eneste låt i en Eurovision-finale.

Knapt nok var sendingen over, før ryktestormen spredte seg fra nederlandske fans og forståsegpåere over hvilket navn som skal ta landet videre til nok en god plassering i 2017.

Det heteste tipset allerede nå er jentetrioen O’G3NE: Tre søstre der to av dem er tvillinger. De vant 2014-sesongen av Nederlands The Voice, og representerte også landet i Junior Eurovision tilbake i 2007 de de på hjemmebane endte som nummer 11 av 17.

Hva som synest som sikkert, er at Nederland også til neste år vil  velge både artist og låt internt. Men .. Uten å blande seg så mye inn i hva slags låt den valgte artisten ønsker.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien