RTE bekrefter gjensyn med Irland i 2017

Til tross for skuffende resultater de siste årene har ikke den irske kringkasteren gitt opp håpet om å komme på rett kjøl, RTE bekrefter at det blir irsk deltakelse i Ukraina neste år.

Etter en rekke år med mentorsystem og finale under «The Late Late Show» forsøkte RTE å velge tidligere Westlife-medlem Nicky Byrne internt til årets ESC i Stockholm. Det gikk dessverre ikke veien i år heller og med en 15. plass i semifinalen måtte irene ta med seg solskinnet hjem og se finalen fra sidelinjen for tredje året på rad.

Nicky Byrne sa nylig i et radiointervju på «The Ray D’arcy Show» at «ikke engang U2 ville klart å vinne Eurovision nå». Selv angrer han ikke på deltakelsen og han håper at flere kjente irske artister vil forsøke å delta i konkurransen fremover, «dersom de får et fint resultat eller kommer topp 5, så er det både bra for en selv og landet». Nicky tror ikke det finnes en konkret vinneroppskrift, og heller ikke at det går an å kopiere esc-suksesser fra år til år, men han mener det gjelder å komme topp 5-10 hos fansen fra starten av. Du kan høre hele sendingen med Nicky Byrne her: http://rte.ie/r.html?rii=b9_20992592_19148_23-05-2016_

Irlands nedturer de seneste årene har ført til høylytte diskusjoner blant den irske fansen, blant annet rundt RTEs interesse for å gjøre det bra i ESC, kritikk til utvelgelsesmetodene, politiske innflytelser i avstemmingen og hvorvidt Irland bør trekke seg fra hele konkurransen.

Hvordan RTE velger å gjennomføre neste års utvelgelse er foreløpig usikkert, men kringkasteren er ikke redd for å gjøre et nytt forsøk på irsk suksess i ESC 2017.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien