Ukrainas statsminister vil la folket påvirke valget av vertsby

Volodymyr Hrojsman, Ukrainas statsminister, ønsker at ukrainerne skal få være med å påvirke valget av hvilken by som skal arrangere Eurovision Song Contest neste år. Byene Kiev, Lviv, Dnipro og Odessa har vist interesse for å arrangere konkurransen.

Ukrainas statsminister sier at han ønsker en rettferdig prosess for å valg av vertsby, og at alle byene skal stille likt. Han mener også at ukrainerne skal få mulighet til å si hvilke by de ønsker skal være vertsby. TV-kanalen TCH har laget en avstemning, og fått inn 30 000 stemmer. Der vant Lviv med 44 prosent av stemmene, med Kiev på andreplass med 21 prosent, Odessa på tredjeplass med åtte prosent og Dnipro på fjerdeplass med fem prosent av stemmene.  

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) har mange krav til vertsby og arena, og det vil derfor bli vanskelig å gjøre valget helt rettferdig. Byen må ha en arena som kan ta imot nok folk, og den må være ledig i ukene før Eurovision. Vertsbyen må også ha nok hotellrom til besøkende, og et brukbart offentlig transportsystem. Taras Stetskiv, som jobbet for den ukrainske kringkasteren NTU under Eurovision Song Contest 2005 i Kiev, mener at Kiev er den eneste byen som oppfyller kravene fra EBU.

Arena Lviv var vert for tre gruppespill i UEFA Euro 2012. Denne arenaen har ikke tak, noe den trenger for å arrangere Eurovision. Også de andre byene vil bruke fotballstadioner uten tak, med unntak av Kiev. Leder for den ukrainske delegasjonen, Viktoria Romanova, sier at det første møtet før Eurovision 2017 vil bli holdt før 8. juni. Der vil EBU og NTU gå gjennom tekniske krav til konkurransen samt opplæring som trengs for å arrangere konkurransen i Ukraina.

Hvilken by Eurovision Song Contest 2017 arrangers i blir offentliggjort utpå sommeren. 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien