Russisk JESC-uttakelse på Krimhalvøya

Den russiske kringkasteren Rossia-1 har bestemt seg for å legge den russiske uttakelsen til Junior Eurovision Song Contest 2016 på Krimhalvøya. Ukraina har tidligere brukt samme arena til sin uttakelse.

Konflikten om Krim har vært et hett tema lenge. Nå har Rossia-1 bestemt seg for at de vil bruke Artek i byen Hurzuf på Krimhalvøya som arena for den russiske Junior Eurovision-uttakelsen. Finalen vil finne sted 15. august i år, og bli sendt på barnekanalen Karusel. Arenaen har tidligere huset den ukrainske uttakelsen. 

Ukraina på sin side har ennå ikke vist interesse for å delta i Junior Eurovision, til tross for at de skal arrangere Eurovision Song Contest allerede neste år. Det er heller ikke kjent om Russland stiller i Ukraina. Etter Ukrainas seier med låta «1944», som handlet om Stalins deportasjon av krimtartarene i 1944, kom det sterke reaksjoner fra Russland. Det har ennå ikke vært reaksjoner på Russlands valg av arena, til tross for at Ukraina ikke ønsker å gi fra seg halvøya til Russland.

Før finalen vil det være en liveaudition i Moskva 20. juli, der juryen velger ut finalistene. Avstemningen vil bestå av 50/50 jury- og telefonstemmer. Vinneren får representere Russland i Junior Eurovision Song Contest 2016 i Valletta på Malta 20. november. 

Den russiske Junior Eurovision-uttakelsen finner sted på Krimhalvøya 15. august.

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien