Romanias regjering vil betale gjelden til EBU

Før årets Eurovision Song Contest gikk EBU til det drastiske skritt å utestenge Romania fordi den statlige TV-kanalen TVR skyldte flerfoldige millioner euro i ubetalt gjeld. Nå ligger alt til rette for at den rumenske regjeringen betaler det utestående beløpet.

Det rumenske parlamentet behandler nå en lov som gir regjeringen mulighet til å bruke statsbudsjettet til å betale de om lag 15 millioner euroene som TVR skylder EBU. Det er faren for å permanent miste senderettighetene til store evenement som de olympiske leker, fotballmesterskap og ESC som har ført til dette.

Sannsynligvis vil ikke innbetalingen komme tidsnok til at TVR får lov til å sende sommerens fotball-EM eller OL i Rio, men myndighetene regner med at kanalen vil bli gjenopptatt i EBU tidsnok til at Romania blir å finne på startstreken i neste års Eurovision Song Contest.

Årets rumenske deltaker, Ovidiu Anton, ble fratatt muligheten til å opptre i Stockholm på grunn av EBUs eksklusjon. Hans bidrag, ‘Moment of Silence’, skulle etter planen deltatt i den andre semifinalen i Stockholm den 12. mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien