I dag startet innsendingen av låter til MGP 2017.

Fra og med i dag og fram til 11. september er det åpent for innsending av låter til MGP 2017. Finalen blir i følge Jan Fredrik Karlsen i februar-«ish». Som i år er NRK ute etter ti låter til neste år. Jan Fredrik Karlsen, som er musikkansvarlig, sier han har lært mye av å være tilstede som førstereisgutt til Eurovision, og at han ønsker låter i alle slags genre. Selv om både norske og utenlandske låtskrivere er invitert, er NRK spesielt interessert i låter fra norske låtskrivere. 

I fjor fikk NRK inn rett over 1000 bidrag som ønsket å konkurrere om de ti plassene i den norske finalen 27. februar. Årets norske finale ble en suksess med seertall på høyde med toppåret 2010. 1,3 millioner seere var benket for å få med seg både Freddy Kalas, Agnete Johnsen, de andre artistene og ikke minst opptredener av både 2015 vinnerne Mørland/Debra Scarlet, Åse Kleveland, Kate Guldbrandsen og Jahn Teigen.

Prosjektleder for neste års MGP er den samme som årets finale, Stig Karlsen. Også  han var førstereisgutt i årets Eurvovision.

I forbindelse med at innsamlingen av låter til MGP 2017 starter i dag, ble Jan Fredrik Karlsen intervjuet i NRK Nitimen i dag, om erfaringene med årets sesong, og hva som vil være annerledes neste år.

– Jeg er en enkel gutt fra landet og snur meg raskt fra nederlagene og ser framover, sa Karlsen i intervjuet.

Karlsen mente de hadde grunn til å være fornøyd med både seertall og selve konkurransen rundt MGP, men at det sviktet i Eurovision. Han mente det var mer moderne låter enn noen gang før, og at det lover bra for god norsk plassering neste år. Karlsen sier at at norske suksessartister som AstridS og Kygo er eksempler på at vi behersker kunsten å lage god pop som slår an internasjonalt, og at det nå gjelder i større grad å få gjenspeilet dette i den norske finalen.

Karlsen sier også at han fikk en liten oppvekker av at sangen «1944» ble vinneren. En sang han i utgangspunktet ikke hadde særlig tro på, men som ble såpass emosjonelt sterk for så mange at den vant, selv om den ikke er en «typisk» Eurovision-låt. Han antyder derfor i intervjuet med Nitimen at de kanskje skal lete litt etter låter som evner å skille seg mer ut enn det de fikk til i år. 

For å sende inn låt må du være fylt 16 år, og sangen må ikke være kommersielt publisert tidligere. Les mer om regler og last ned påmeldingsskjema her: https://www.nrk.no/mgp/sitter-du-pa-neste-ars-vinnerlat_-1.12981286

Hør hele intervjuet med Jan Fredrik Karlsen i Nitimen her:

 https://radio.nrk.no/serie/nitimen#t=15m20s

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien