Er Luxembourg på vei tilbake?

Flere nettsteder melder i dag om at den tidligere Eurovision-kjempen Luxembourg kan være på vei tilbake til konkurransen.

Miniputten mellom Frankrike og Tyskland deltok sist i 1993, og forsvant da ut for det kommende året etter et miserabelt resultat i Millstreet. Allikevel troner landet ennå helt i toppen av rangeringslistene for ESC med sine fem seire gjennom tidene: Det er det samme som Storbritannia og storebror Frankrike, og kun bak Irland og Sverige.

Siden har det flere ganger vært spekulert i et comeback, men landets TV-stasjon RTL har vel aldri vist den store interessen for en retur til konkurransen. Dagens RTL i Luxembourg har svært lite med konsernet RTL å gjøre, og er nå en liten nasjonal kringkaster sendende «lokale» nyheter og programmer.

I Luxembourg er det helt vanlig at styresmaktene fra tid til annen tilgodeser sine 500 000 innbyggeres ønsker, og et eget utvalg går fra tid til annen gjennom saker som skal behandles av myndighetene – om disse har fått nok underskrifter.

Det er her Eurovision plutselig har blitt et aktuelt tema, da en av disse «begjæringene» nå tar til orde for å bringe Luxembourg som land tilbake til konkurransen. Begrunnelsen lyder at det er en stor «beklagelse» at storhertugdømmene har vært fraværende i Europas største TV-show siden 1993.

Håpet er at myndighetene kan gå inn med midler og oppmuntre RTL til å vende tilbake til ESC.

Det står ingen informasjon om hvor ofte slike folkelige innspill går gjennom, og det kan også nevnes at et par andre saker som skal behandles er fjerning av et minimumsbeløp med kredittkort .- og høyere bruk av digitale hjelpemidler på universitetene ….

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien