SVT søker låter til Melodifestivalen 2017

Ikke lenge etter at spotlightene ble slukket i Globen og konfettien feid vekk fra scenen begynte SVT å se frem mot neste års Melodifestival. Nå går de ut og inviterer låtskrivere som ønsker å delta om å ferdigstille sine bidrag og sende dem inn fra 1. september.

Neste års Melodifestival vil i følge SVT foregå etter samme mønster som de siste årene – med 28 bidrag fordelt på fire delfinaler og et oppsamlingsheat (‘Andra chansen’). 14 av bidragene skal velges ut av en ekspertjury, mens de resterende 14 bidragene velges ut av SVT. En av disse siste fjorten plassene vil være forbeholdt vinneren av ‘Svensktoppen nästa 2016’ som arrangeres nå i sommer.

Utenlandske låtskrivere er velkomne til å sende inn bidrag så lenge de samarbeider med minst én opphavsmann som er svensk statsborger eller fast bosatt i Sverige pr. 1. september 2016. Låtskrivere som ikke tidligere har fått utgitt materiale skal sende inn til ‘Allmänhetens tävling’, mens etablerte komponister sender inn til ordinær konkurranse.

Fra og med 1. september kl. 09.00 er det mulig å laste opp lydfiler med sine bidrag på SVTs hjemmesider. Fristen for innsendelse går ut den 16. september kl. 08.59.

Hvilke låter som blir plukket ut til å delta i Melodifestivalen 2017, og ikke minst hvilke artister som skal fremføre dem, vil etter alt å dømme bli offentliggjort nærmere jul (november-desember).

Årets vinner av Melodifestivalen, unge Frans Jeppsson-Wall, endte på en imponerende 5. plass i den internasjonale finalen i Globen, og fulgte dermed opp en uhyre sterk svensk trend de siste seks årene – med unntak av Robin Stjernbergs 14. plass i Malmö i 2014 har Sverige i denne perioden kapret to førsteplasser, to tredjeplasser og en femteplass.

Neste år kan det bli enda mer svensk suksess i Eurovision Song Contest.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien