Hvor ble de av? 1977 – Marie Myriam

Noen få ble stjerner, andre hørte vi aldri noe mer til. Men samtlige vinnere av Eurovision har en historie. Vi tar en dykk inn i både det kjente og ukjente, der vi forsøker å finne ut hva som hendte med navn og artister etter en Eurovision-seier. Vi fortsetter med vinneren fra 1977, Marie Myriam.

 

Marie Myriam ble født i Braga i Portugal 08. mai 1957 med navnet Myriam Lopés. Hun bodde flere år i Belgisk Kongo (nåværende Den Demokratiske Republikken Kongo). Marie Myriam er den siste som har klart å ta seieren i Eurovision Song Contest for den tidligere stormakten i ESC – Frankrike. Låten hun vant med, L’oiseau et l’enfant (Fuglen og barnet) ble skrevet av Jean Paul Cara og Joe Gracy. Jean Paul Cara skrev også låten som ga Frankrike en 2. plass i ESC 1976.

I motsetning til andre Eurovision-vinnere fra Frankrike – som France Gall, har ikke Marie Myriam opplevd noen videre suksess etter at hun vant Eurovision Song Contest. Hun ga ut flere singler og album på 80-tallet og tidlig på 90-tallet, men hun fikk ingen videre suksess og er som regel i rampelyset for å synge låten hun vant med i 1977. I Eurovision-sammeheng fikk vi et gjensyn med Marie Myriam på den store jubileumssendingen i 2005 da hun fremførte vinnerlåten under showet i København. Hun har også presentert poengene til Frankrike i ESC.

På det private planet møtte hun sin store kjærlighet året etter hun vant Eurovision Song Contest. Hun fikk to barn (Laureen og Richard) med mannen og musikkprodusenten Michel Elmosnino. Hennes mann døde av hjerteinfarkt 20. desember 2013.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien