Gjør comeback i Junior Eurovision

For et par uker siden ble det kjent at Polen vil returnere til Junior Eurovision Song Contest 2016 i Valletta. I går bekreftet den kypriotiske kringkasteren RÍK at også Kypros vil delta.

Kypros har deltatt i Junior Eurovision sju ganger tidligere. Landets beste plassering er de to åttendeplassene fra 2004 og 2006. I fjor stod Kypros over konkurransen, noe de også gjorde mellom 2010 og 2013. Heller ikke i 2005 deltok de, selv om de hadde valg både låt og artist. Likevel fikk landet avgi stemmer under finalen. 

Utenom vertslandet Malta samt Polen og Kypros har også Albania, Armenia, Bulgaria, Hviterussland, Irland, Italia, Makedonia, Nederland, Russland og Ukraina sagt at de skal delta. San Marino og Slovenia, som begge deltok i fjor, ønsker ikke å delta igjen i år

Albania har allerede valgt Klesta Qehaja med «Besoj» og Nederland skal delta med «Kisses and Dancin» av Kisses. Bulgaria, Makedonia og Malta har valgt henholdsvis Lidia Ganeva, Martija Stanojković og Christina Magrin til å representere dem.

Junior Eurovision 2016 arrangeres 20. november, foreløpig med 13 deltakerland.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien