Hvor ble de av? 1999 – Charlotte Nilsson

Noen få ble stjerner, andre hørte vi aldri noe mer til. Men samtlige vinnere av Eurovision har en historie. Vi tar en dykk inn i både det kjente og ukjente, der vi forsøker å finne ut hva som hendte med navn og artister etter en Eurovision-seier. I dag fortsetter vi med 1999 vinner Charlotte Nilsson (nå Perrelli).

Året var 1999 og for første gang på 20 år skulle Eurovision foregå i Israel. Sverige, Island og Kypros var de tre store forhåndsfavorittene. Kypros floppet helt, men Island og Sverige kjempet jevnt i toppen gjennom avstemningen.

Det gikk som vi alle vet: Sverige med Charlotte Nilsson vant, mens Island måtte nøye seg med en andreplass.

Charlottes seier ble starten på en enda større karriere for artisten. Fra før av var hun kjent gjennom å ha vært frontartist i ulike danseband og spilt i en såpeserie. Seieren i Melodifestivalen var en av hennes første opptredener som soloartist.

Etter seieren ble det stor turne i hele Europa og i Midtøsten. Charlotte klarte å holde liv i vinnersingelen sin, som solgte ganske så bra etter konkurransen. Hun satte også straks i gang arbeidet med sitt debutalbum med samme tittel som henne. I Write You a Lovesong var den første singelen som ble sluppet fra debutalbumet, og solgte godt i Sverige.

Når Eurovision i 2000 inntok Globen i Stockholm var det uten Charlotte på scenen. En konflikt med SVT gjorde at hun ikke fikk opptre under det årets konkurranse. Konflikten ble kortvarig, og etter dette har Charlotte hatt et godt samarbeid med SVT oppigjennom årene.

I 2001 slapp hun sitt andre album med tittelen Miss Jelaosy. Albumet ga Charlotte to meget populære singler i låtene You Got Me Going Crazy og Light Of My Life. Som en følge av gode salgstall, og en ganske så høy popularitet etter seieren i 1999 la hun ut på nok en Europaturne for å promotere sitt andre album. Turen gikk også noe overraskende innom New Zealand.

Årene 2003 og 2004 var travle i Charlottes karriere. I 2003 var hun programleder for en av delfinalene i det årets Melodifestival, sammen med Lena Phillipsson, som skulle vinne festivalen året etter. I tillegg til å være programleder i Melodifestivalen, spilte Charlotte i en musikal og ga også ut en singel som het Broken Heart. Singelen ble fulgt opp med hennes tredje album som fikk navnet Gone Too Long.

68080

Hennes tredje album ble sålangt i karrieren hennes mest suksessfulle. Albumet inneholdt viktige singler som tittelsporet, Flashdance og Million Miles Away. Sammen med Ola Lindholm og Petter Settmann ledet Charlotte Melodifestivalen 2004 også. Det ble også tid til å være med i turneen Rapsody in Rock.

2005 markerer det første året Charlotte var dommer i programmet Inför Eurovision. Gjennom dette programmet har hun blitt kjent for sine to replikker Jag Kreks og Fel Forum, som enhver Eurovisionfan kjenner til.

I 2006 ga Charlotte ut albumet I Din Röst, som er en hyllest til den svenske jazzlengenden Monica Zetterlund. I tillegg til tolkninger av hennes låter, inneholder også albumet Charlottes egenskrevne låt med samme tittel som albumet. 2007 ga tid til å gi ut to singler. Først kjærlighetsballaden Som Du og diskolåten Jag Ar Tilbaks.

Charlottes største nedtur i karrieren kom med sitt comeback i Eurovision 2008. I mars det året vant hun Melodifestivalen med låten Hero. Låten ble den mest solgte singelen i Sverige det året og toppet listene i flere uker. Før Charlotte dro til Beograd for å gjøre Eurovision dro hun ut på en stor promoturne for å fremføre bidraget sitt Hero. Under finalen endte hun tilslutt på en 18 plass, og floppen var et faktum. Det ble heller ikke bedre da det viste seg at hun egentlig ikke gikk til finalen. Hun ble tildelt et wildcard av juryen, som gjorde at hun gikk foran Makedonia som egentlig kom på tiendeplass.

Til tross for denne store nedturen, fortsatte Charlotte sin karriere. Hun utga en singel etter Eurovision det året, dro på nok en turne med Rapsody in Rock og utga albumet Rimfrostjul.

Årene etter 2008 inneholdt flere forskjellige ting. Det var selvsagt tid til musikken, men hun ga også ut flere treningsbøker og prøvde andre ting. Blant annet ga hun ut singelen Mitt Livs Gemål, som hun sang sammen med Magnus Carlsson. Singelen ble utgitt i forbindelse med bryllupet til kronprinsesse Victoria i 2010, og ble vel mottatt i Sverige. 2012 var året for Charlottes tredje opptreden i Melodifestivalen. Med låten The Girl, var hun klar for nok engang å erobre Sverige og innta Eurovision for tredje gang. Drømmene stoppet imidlertid i delfinalen da hun bare ble nummer fem. Skuffelsen tok hun med fatning, og ga ut albumet med samme tittel like etter.

I årets Melodifestival var hun pausenummer og opptrådde med singelen Her Står Jag.

Visste du at:

  •      Charlotte har utgitt en cd i Kina?
  •      Hun har vært gift med broren til mannen til Pernilla Wahlgren
  •      Charlotte har utgitt to fitnessbøker
  •      Hun har laget sin egen vin, parfyme og hudkrem
  •      Sammen med Kate Ryan har hun gitt ut singelen Braveheart
  •      Charlotte har spilt Evita Peron i musikalen Evita og fikk strålende kritikker
  •       Hun har vært dommer i Talang, et svensk talenprogram i 2010 og 2011
  •      Hun har tre barn

Det er helt klart en lang og imponerende karriere og CV Charlotte har. En ting er helt sikkert: Hun har masse mer å gi, og vi kommer helt klart til å høre mer fra henne i årene som kommer.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien