Tyskland satser igjen på talentene

Nok er nok! Etter to labre resultater og to sisteplasser, vender nå NDR og Tyskland tilbake til konseptet som ga dem en triol av topplasseringer i årene 2010-12: Deriblant én seier.

9. februar er datoen vi får vite Tysklands representant til Kiev, da fem artister med fem originalskrevne låter skal kjempe om vinnerbilletten i Unser Song 2017.

Fra og med i dag kan alle tyske talenter over 18 år sende inn videoer til NDR enten via Eurovision.de direkte eller YouTube. Tretti håpefulle vil deretter gå videre til audisjoner 2. og 3. desember, hvor man skal finne de fem endelige finalistene.

Selve finalen i februar er i år lagt til Köln. Her vil blant annet 2010-vinner Lena være blant tre juryrepresentanter, som imidlertid kun vil være «rådgivende». TV-seerne vil også i år ha all makt til å finne vinnerbidraget. Som ett av de aller første landene i Eurovision, vil man også forsøke å bruke den offisielle ESC-appen til stemmegiving.

Selve låtene vil derimot bli valgt ut av ARD/NDR: Her er man allerede i kontakt med låtskrivere og topprodusenter fra øverste hylle, uten at tyskernes svar på Jan Fredrik – Thomas Schreiber – på noen som helst måte vil røpe noen navn nå.

En ting er i alle fall klart: Tyskland vil for all del unngå å komme i historiebøkene etter to sisteplasser på rappen. Aldri tidligere har et land nemlig kommet siste tre år på rad.

 

 

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien