Jamala: Ny musikkvideo av årets vinnerlåt

Fire måneder skulle gå før årets vinnerlåt fra Stockholm også fant veien til videomarkedet. I går, onsdag, var det premiere av den offisielle videoen av 1944.

Låten og arrangementet har ikke blitt nevneverdig endret siden mai, utover noen få endringer få å frem effektene i opptakene.

Videoen er tatt opp i det vestre Ukraina, i en forlatt militærbase som skaper en noe uhyggelig stemning gjennom bildene. Mye av det grå uttrykket er slett ikke redigert, da filmingen ble tatt i noen heller kjølige nedbørsdager høyt til fjells.

Regissøren Anatoliy Sachivko har også tidligere samarbeidet med Jamala – og er et kjent navn innen ukrainsk film- og TV-produksjon.

Selv om årets vinnerlåt, og Jamalas senere album med samme navn fra i sommer, slett ikke satte listene i brann rundt om i Europa – fikk årets vinnermelodi i alle fall en solid porsjon mediaoppmerksomhet. Albumet fra i sommer ble også utgitt i store deler av verden, inkludert USA.

Det er er forøvrig heller ikke første gang at en musikkvideo av en vinnerlåt kommer forholdsvis seint etter en finale: Blant annet gikk det måneder før Loreen kom med sin video av Euphoria tilbake i 2012: Noe som gjorde sitt til at hva de aller fleste husker i dag, er live-opptredenen fra Baku – og ikke en sen videoinnspilling.

24 000 treff på ett døgn er heller ikke mye for en vinnerlåt fra Eurovision, så får man da se om det om noen år er opptreden eller musikkvideo man vil huske best fra Jamlas vinnerår.  

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien