Bulgaria håper de kan delta i 2017

Etter fjorårets comeback er Bulgaria sultne på mer. Den bulgarske kringkasteren BNT har sendt inn søknad om å delta i Eurovision 2017 – nå venter de bare på styrets godkjennelse. Vil vi se Bulgaria delta i 2017?

 Eurovision Song Contest 2016 ble en etterlengtet opptur for Bulgaria etter år med begredelige resultater og med 4. plassen til Poli Genova er nå TV-kanalen sultne på enda mer Eurovision. BNT har offisielt meldt seg på Eurovision 2017, men venter endelig bekreftelse fra sitt eget styre om det er mulig å delta. BNT har vært i økonomiske problemer i mange år og sto blant annet utenfor konkurransen i 2014 og 2015 på grunn av dette. Fristen for å melde seg uten å måtte betale en b er 10. oktober.

Poli Genova fikk Bulgarias beste resultat noensinne i ESC med sin 4. plass takket være låten If Love Was A Crime som var et samarbeid mellom bulgarske og utenlandske låtskrivere. Låten var høyt på favorittlistene på forhånd og klarte å innfri forventningene. Dette viser at selv om man har en dårlig historikk i ESC kan man komme seg opp bare låt og artist er god nok. Vi i escNorge håper Bulgaria blir å se med et like friskt mot i neste års konkurranse i Ukraina.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien