Bulgaria satser stort på Junior Eurovision

 Bulgaria har offentliggjort deltaljer rundt sin nasjonale Junior Eurovision-uttaking. 

Bulgaria deltar i år for sjette gang i Junior Eurovision Song Contest, og den kringkasteren BNT har nylig gått ut med deltakerlisten og konkurransereglene. Konkurransen vil bestå av to semifinaler 2. og 8. juni, med finale 11. juni. 15 artister skal delta i den første semifinalen, der de skal fremføre en valgfri sang på bulgarsk. En jury velger ut de ti beste, som går videre til andre semifinale. Der kan artistene selv velge sang og språk. Også her velger juryen ut de beste, men nå må fem forlate konkurransen, mens de fem beste går videre til finalen. I finalen skal fem artister fremføre to sanger hver, hvor den ene må være på bulgarsk. De kan velge om de skal bruke en av sangene de allerede har fremført, eller finne en ny. Finalen avgjøres av 50/50 jury- og telefonstemmer. 

Her er deltakerlisten BNT har offentliggjort. Den første sangen skal fremføres i den første semifinalen, der alle deltar. Sang nr. to skal fremføres i den andre semifinalen, hvor bare ti av artistene er med. Artistene er listet opp etter startrekkefølgen i den første semifinalen.

  1. Valentina Kuncheva: «Visoko» av Group FSB / «Stone Gold» av Demi Lovato
  2. Daniela Piryankova: «Kopnezh» av Margarita Hranova / «Fallin» av Alicia Keys
  3. Dimitrina Germanova: «Dve» av Poli Genova / «Memory» fra musikalen Cats
  4. Valentina Nikova: «Iskam te» av Lili Ivanova / «Little Secret» av Nikki Janofsky
  5. Lidiya Ganeva: «Rapsodia» av Roberta / «Who’s Loving You» av Michael Jackson
  6. Gergana Todorova: «Povey vetre» av Pasha Hristova / «Perdere l’amora» av Lara Fabian
  7. Simona Krasteva: «Ustrem» av Margarita Hranova / «Listen» av Beyoncé
  8. Alexander Petrov: «Davam vsichko za teb» av Grafa / «Home» av Michael Bublé
  9. Bozhena Varbanova: «Dushata mi e ston» av Georgi Hristov / «Trouble» av Leona Lewis
  10. Preslava Petrova: «Mechta» av Preslava Petrova / «I Have Nothing» av Whitney Houston
  11. Eleonora Dimitrova: «Kopnezh» av Margarita Hranova / «Adagio» av Lara Fabian
  12. Nia Krusheva: «Ne taka» av Group FSB / «Hallelujah» av Alexandra Burks
  13. Group Bon-Bon: «Na inat» av Poli Genova / «If Love Was a Crime» av Poli Genova
  14. Sesil Sabri: «Pticata» av Lili Ivanova / «Japan» av Zlata Ognevitsj
  15. Eleonora Ivanova: «Neka sme razlichni» av Roberta / «I’d Rather Go Blind» av Beyoncé 

Én av deltakerne, Preslava Petrova, fremfører sin egen sang i den første semifinalen, med melodi av Krassimir Gyulmezov og tekst av Alexander Petrov. Ellers blir det et gjennsyn med i alle fall én av Poli Genovas to Eurovision-låter.

Jurymedlemmene, som ennå ikke har blitt offentliggjort, vil gi to sett med stemmer fra 0 til 5. Både vokalprestasjon og scenefremføring skal bedømmes. Juryen vil bedømme og kommentere låtene etter hver fremføring. Poengene vil til slutt bli gitt i kjent Eurovision-stil fra 1 til 8, 10 og 12. Skulle to artister få samme poengsum, vil vokalpoenge avgjøre. Er disse også like, blir det uavgjort. Hvis disse bidragene havner på niende-, tiende- eller ellevteplass i den første semifinalen går alle disse videre. Det samme gjelder om noen får samme plassering i den andre semifinalen, og havner på femte-, sjette- eller sjuendeplass.

I finalen får artistene bare poeng fra 6 til 8, 10 og 12 fordi det bare er fem deltakere. Først fremfører hver deltaker én sang. Etterpå vil det bli mulig å stemme i ti minutter. Etter avstemningen slåes jury- og telefonstemmene sammen. Så fremfører alle sang nr. to, hvor det etterpå vil bli mulig å stemme i ti minutter til. Deretter slåes jury- og telefonstemmene fra runde to sammen. Til slutt slåes stemmene fra de to rundene sammen, og vinneren kåres. Får flere bidrag lik poengsum i finalen vil telefonstemmene overstyre juryen. Vinneren får skrive en sang med hjelp fra profesjonelle bulgarske og utenlandske låtskrivere. 

Bulgaria blir altså å se i Junior Eurovision Song Contest 2016, som sendes direkte fra Malta 20. november.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien