Makedonia får ikke publisere sitt eget JESC-bidrag

Opphavsrettsorganisasjonen ZAMP har satt en stopper for offentliggjøringen av Makedonias Junior Eurovision-bidrag, melder esc-plus.com. Ingen får spille låten offentlig, ei heller MRT som er ansvarlig for å sende et bidrag til JESC. 

I september kom nyheten om at opphavsrettsorganisasjonen ZAMP i Makedonia har nektet landets kringkastere å spille musikk fra ZAMP-registrerte musikere. ZAMP fungerer på samme måte som norske TONO, som beskytter rettighetene til makedonske musikere. Fordi én eller flere av dem som står bak bidraget er ZAMP-registrert, må den makedonske kringkasteren MRT ha tillatelse fra ZAMP før de kan publisere låten.

ZAMP har allerede gått ut og sagt at de vil nekte all bruk av musikk fra ZAMP-registrerte musikere. MRT håper nå at de kan offentliggjøre låten i løpet av neste uke, men venter fortsatt på tillatelse fra ZAMP. MRT får enn så lenge ikke publisere sitt eget bidrag, noe som også kan bli en realitet under Eurovision neste år om ZAMP og den makedonske regjeringen med Kulturdepartementet i spissen ikke blir enige om hvor mye av inntektene som skal gå til musikerne.

Bidraget, som har fått tittelen «Love Will Lead Our Way», skulle etter planen blitt offentliggjort i dag. Det er Martija Stanojković som skal fremføre låten i Valletta.

 

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien