Problemer for Eurovision 2017?

I mange år har landene som har vunnet tatt ansvar for å arrangere Eurovision i sitt eget hjemland året etter. Dette kan det bli en slutt på i år. Høye kostander kan nemlig sørge for at Eurovision 2017 ikke blir på ukrainsk jord.

Flere medier kjører i dag saken om at økonomi kan komme til å felle Ukrainas arrangement av neste års Eurovision. Landet har som kjent få ressurser, og landets tv stasjon NTU sliter med å få de midlene de trenger for å kunne holde et arrangement.

Økonomien er så ille at sjefen for NTU, Zurub Alasania har trukket seg i protest mot de økonomiske restriksjonene.

De finansielle problemene kommer i tillegg til diverse andre problemer, først og fremst knyttet til neste års arena. International Exhibition Center (IEC) ble i september valgt som arena for Eurovision. Ifølge sjefen i arenaen mangler de en kontrakt, og en plan for hva som må gjøres for å kunne avholde Eurovision neste år. Ifølge sjefen trengs midler til å gjøre arenaen passende, samtidig gjøre området rundt representabelt.

Det ukrainske parlamentet har vedtatt et budsjett på 140 millioner kroner til neste års arrangement.

EBU er klar over NTU sin vanskelige situasjon, og de gjør alt i sin makt for å hjelpe til.

Hvem som skal kunne ta over for Ukraina hvis de ikke får arrangert vites ikke, men ifølge den britiske avisen The Telegraph kan Russland være et aktuelt reserveland.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien