Dette er «nye» Junior Eurovision

Mye er nytt i årets Junior Eurovision. Her får du alt om ettermiddagens finale.

Fra og med 2016 er Eurovision-sjef Jon Ola Sand ikke bare sjef for Eurovision Song Contest, men også Junior Eurovision. Han tok over rollen som sjef etter at russiske Vladislav Yakovlev fikk sparken, meldte escdaily.com.

Ingen telefonavstemning
For første gang er det ikke mulig for publikum å stemme på sin favoritt. Alt skal avgjøres av juryer. Hvert land skal ha to juryer: en barnejury og en profesjonell jury, eller voksenjury. Stemmene fra de to juryene skal telle 50/50 og blir slått sammen før de presenteres fra 1 til 8, 10 og 12 av landets poengoppleser i finalen.

Etter at stemmene fra de nasjonale juryene er lest opp vil stemmene fra en ekspertjury bli presentert. Ekspertjuryen består i år av svenske Christer Björkman, danske Mads Grimstad og den irske tvillingduoen Jedward. John og Edward vil stemme som én person.

Stemmene fra Björkman, Grimstad og Jedward vil bli slått sammen og presentert fra 1 til 8, 10 og 12. Ekspertjuryens poeng vil bli lagt til på samme måte som telefonstemmene i årets Eurovision Song Contest.

Flytter sendetidspunktet
Konkurransen har helt siden oppstarten i 2003 blitt arrangert på en lørdag, men i år er datoen satt til en dato som faller på en søndag. Konkurransen har også endret sendetidspunkt fra kl. 21.00 til 16.00.

Junior Eurovision Song Contest 2016 går av stabelen i Mediterranean Conference Centre i Valletta på Malta. Programledere er Ben Camille og Valerie Vella. Fjorårets programleder og årets Bulgarske Eurovision-representant, Poli Genova, skal opptre med «If Love Was A Crime». Fjorårets JESC-vinner, maltesiske Destiny Chukunyere, skal fremføre «Not My Soul» og «La Di Da». Også ekspertjuryens Jedward skal opptre, med en ny låt kalt «Hologram».

Alle de 17 deltakerlandene sender programmet på TV, men i Norge må du se programmet på YouTube

Hør alle bidragene i artikkelen «På ett brett: Alle bidragene til Valletta».

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien