Portugal moderniserer Festival de Cancao

Etter å ha stått over i 2016 har Portugal (endelig) valgt å endre utvelgelsen sin i en mer moderne retning for å oppnå bedre resultater og høyere popularitet i hjemlandet. Flere endringer har blitt gjort i utvelgelsen så langt.

I dag har RTP offentliggjort låtskriverne de har valgt ut til å delta i årets Festival de Cancao. De er seksten i tallet og listen og selv om den er helt ukjent for de fleste ESC-fans skal portugiserne selv være veldig positiv til listen over låtskrivere. Listen skal ha innslag av mye mer moderne musikk, låtskrivere som vanligvis bruker engelsk i låtene sine og andre sjangre enn man er vant til å se i Festival de Cancao. Utvelgelsen har vært preget av mye gammeldagse produksjoner og har fått mye kritikk for å være lite nyskapende og engasjerende. Portugal har få gode resultater i Eurovision og har ikke vært i finalen siden 2010.

Låtskriverne er som følger:

Luísa Sobral
Márcia
Rita Redshoes
David Santos
Celina de Piedade
Samuel Úria
Nuno Goncalves
Pedro Silva Martins
Tóli César Machado
Joao Pedro Coimbra
Nuno Figueiredo
Pedro Saraiva
Nuno Feist
Jorge Fernando
Joao So
Héber Marques

Låtskriverne vil få hovedansvar for å velge ut artisten som synger låten, og det kan også være dem selv. Dette vil bli annonsert på et senere tidspunkt. De seksten bidragene vil delta i to semifinaler som skal sendes 19. og 26. Februar. Finalistene bestemmes av en profesjonell jury. Finalen vil bli sendt 5. Mars der seerne velger vinneren.

Portugal har lite suksess i Eurovision og siste deltakelse endte i semifinalen da Leonor Andrade sang seg til 14. plass i sin semifinale i 2015.  Kan de reise kjerringa i år?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien