Ledina Çelo leder Festivali i Këngës

Albanias ESC-representant fra 2005, Ledina Çelo, gjør comeback i Festivali i Këngës, men denne gang som programleder. Sammen med skuespiller Kasem Hoxha skal hun lede de tre sendingene fra årets konkurranse.

Ledina Çelo fremførte låten Tomorrow I Go under 2005-finalen i Kiev, da Albania den gang var direktekvalifisert, og endte til slutt på en 16. plass med 53 poeng. Siden den gang har hun fortsatt sin musikalske karriere i tillegg til å jobbe som modell, og hun bor nå i Tyskland. Det samme gjør Kasem Hoxha, som har vært å se i mer enn 40 tyske filmer opp gjennom årene.

Ett av de 24 utvalgte bidragene til årets Festivali i Këngës, Mirëmëngjes av Edona Vatoci, er for øvrig blitt diskvalifisert fordi deler av låten har blitt spilt offentlig før sperrefristen. Låten vil bli erstattet av Pritja, fremført av Xhejni Lito, og komponert av Indrit Lelo og Sokol Marsi.

De to semifinalene i Festivali i Këngës går av stabelen 21. og 22. desember, der i alt syv låter fra hver kveld går videre til den store finalen. På lille julaften får vi vite hvem som skal representere Albania i Kiev i mai 2017.

Del:
Relaterte artikler