Esma Redžepova er død

Esma Redžepova, som representerte Makedonia i Eurovision 2013, døde i dag, melder esctoday.

Redžepova representerte Makedonia i Eurovision Song Contest 2013 i Malmö. Sammen med Vlakto Lozanoski fremførte hun låten «Pred da se razdeni». Bidraget endte på 16. plass i semifinalen. I 2006 endte hun på andreplass i den makedonske uttakingen sammen med Adrian Gaxha. 

Redžepova ble født 8. august 1943 i Skopje i daverende Jugoslavia. Om man ser bort i fra samarbeid med andre artister har hun gitt ut 24 studioalbum, tre samlealbum, 15 EPer og 18 singler. I 2011 ble hun tildelt Makedonias fortjenestemedalje. Musikken hennes var hovedsaklig sigøynermusikk, og hun jobbet mye for sigøynernes rettigheter.

Hun etterlater seg 47 fosterbarn, men ingen egne barn. Ektemannen, hennes tidligere manager Stevo Teodosievski, døde i 1997. 

Esma Redžepova ble 73 år gammel.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien