Oppsummert: Sesongen 2016 – Del 2

Nok et år for oss Eurovisionfans går mot slutten. 2016 har som alle de andre årene bydd på oppturer og nedturer sesongen igjennom. I dagene fremover skal vi ta et tilbakeblikk på hva som skjedde i sesongen 2016.

Noen land går for nasjonale finaler hvor seerne får si sitt og være med på å bestemme. Andre land går for såkalte interne utvelgelser. I en intern utvelgelse er det ofte lettere å få de store og kjente navnene med, da de som oftest ikke ønsker å konkurrere med andre.

Russland er et av landene som de siste årene har gått for en intern utvelgelse. De har hatt store navn som Polina Gagarina og Dina Garipova. Årets deltager for Russland var intet unntak, da Sergey Lazarev er en av Russlands største mannlige artister.

DSC 0302

Han har vært ryktet å delta i Eurovision nesten hvert eneste år siden 2010, og i år var året hvor det endelig skjedde.

10. desember ifjor kunne russiske RTR, som i år var ansvarlig for landets Eurovisiondeltagelse bekrefte at de skulle sende Sergey til Stockholm. Dermed ble Russland en av de aller største favorittene til å vinne hele konkurransen.

Låten han skulle synge het You Are The Only One, og var skrevet av Philipp Kirkorov, Dimitris Kontopoulos, John Ballard og Ralph Charlie. Et erfarent team med flere Eurovisionbidrag på samvittigheten.

Under prøvene i Stockholm fikk presse og publikum se et svært omfattende show til denne låten. Blant annet en stor skjerm som Sergey klatrer på, før han ender opp på toppen. Dette showet ble en av de store snakkisene under ukene i Stockholm.

Resultatmessig gjorde Sergey og Russland det bra, men favorittstempelet holdt dessverre ikke helt inn til seier. Han endte på en tredjeplass bak Ukraina og Australia. Sergey kan ihvertfall trøste seg med at han vant publikumsstemmene.

Russland er bekreftet til Ukraina, men som vanlig vet vi ingenting om hvilken artist de kan komme til å sende. Det er ingen hemmelighet at landets forhold til Ukraina er svært betent, og flere russiske politikere har tatt til orde for at Russland bør trekke seg ut. Det var også svært sterke reaksjoner på den ukrainske seieren (noe som kommer i en egen artikkel senere).

Sergey, låten og showet hans er helt klart noe av det som skapte mest omtale i Stockholm og årets Eurovision.

Følg med i morgen når vi tar en kikk på et comeback som gikk svært dårlig.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien