Vurderer nasjonal uttaking uten liveopptredener

Det ser ut til at ERT vil snu, og heller arrangere en slags nasjonal uttaking til tross for at det for kort tid siden ble sagt at bidraget skal velges internt.

For kort tid siden meldte escNorge at ERT hadde bestemt seg for å velge det greske bidraget internt. Etter nye uttalelser ser det nå ut til at kringkasteren kan ha snudd, og vil arrangere en litt annerledes nasjonal uttaking enn det man er vant med, det melder EuroVisionary. Under et show på Epsilon TV og i lokale medier skal det ha kommet frem at ERT vil arrangere en finale bestående av kun videoklipp fra låtene. Dette ble gjort både i 1989 og 1990, og skal også ha vært et alternativ i år.

Utenom selve utvelgelsesprosessen er planen at plateselskaper kan sende inn låter til ERT, og at kringkasteren vil velge blant disse låtene i begynnelsen av februar neste år. Om låten blir valgt internt av en komité eller gjennom en nasjonal videoklipp-finale med jury og telefonstemmer er ennå ikke offisielt bekreftet.

I år ble bidraget valgt av Dionysis Tsaknís, styreleder i ERT. Årets bidrag ble det første som ikke gikk videre til finalen etter innføringen av semifinalene i 2004, og dermed også det dårligste greske bidraget siden debuten.

I sommer gikk Eurovision-låtskriver Dimitris Kontopoulos ut og anbefalte den greske artisten Demy som representant i 2017. Mandag denne uken ble det bekreftet at Demy spiller inn låter som hun vil ha med i Eurovision 2017, melder oikotimes. Det er ennå ikke bekreftet at hun skal representere Hellas, og ei heller om hun skal delta i en gresk uttaking. Eléni Fouréira, som deltok i den greske uttakingen i 2010, har også ytret et ønske om å delta. Hun har liten tro på at ERT ville spørre henne, og skal ha sagt følgende:

– When I turn 40 they might call me.

Hvordan det greske bidraget skal velges er fortsatt ikke endelig bekreftet, og ny informasjon vil trolig først komme etter nyttår. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien