NRK lover mer spennende MGP-avstemning og inviterer escNorges lesere på artistslipp

Vi skriver Januar.

Endelig kan vi med rette snakke om «årets MGP». Årets MGP finale sendes 11.mars, og billettsalget i Oslo Spektrum går strykende. I år som i fjor. På denne tida i fjor ble artistene om smakebiter av MGP-låtene presentert. Men da var finalen to uker tidligere. Vi har ennå ikke fått noen dato for artistslipp, men det har vært nevnt slutten av Januar eller begynnelsen av Februar. I alle fall er du som er leser av escNorge sine sider invitert med på pressekonferansen hvor artistene presenteres. escNorges lesere blir også i år, som i fjor invitert til å være med under innspillingen av Adresse Kiev. Der vil publikum i år også få en noe viktigere rolle enn før. Alt dette, og mere til går fram av en nyhetshilsen fra MGP-prosjektlederen til leserne av escNorge. 

Hei og godt nytt år fra alle oss i MGP-redaksjonen. 

Vi er inne i et nytt år, og klokka tikker raskt mot den store MGP-festen i Oslo Spektrum lørdag 11. mars. 

Som mange av dere er kjent med, så innfører vi i år en internasjonal fagjury, og utformer et nytt stemmesystem for MGP 2017. I den forbindelse ba vi om deres ideer og innspill, og mange av dere svarte på oppgaven. Vi har gått grundig tilverks, latt oss inspirere, og har simulert en rekke modeller for å lage et så spennende stemmeopplegg som mulig. Norske SMS-stemmer blir fortsatt veldig viktig, men vi mener det er logisk å også benytte en europeisk jury for å hjelpe oss med å velge den låta som kan fange interessen til hele Europa. Vi har kommet opp med en dramaturgi som vil strekke spenningen over lengere tid enn tidligere, og som vil holde på spenningen helt til siste slutt. Igjen, takk for ideer og innspill. Det har vært til hjelp for vårt arbeid.

Vi ønsker som i fjor å invitere dere til MGPs pressekonferanse, der vi presenterer deltagende artister, og gir en liten smakebit av årets MGP-låter. Vi ønsker også å invitere dere til innspillingen av programserien Adresse Kiev, der vi denne gang skal la publikum få stemme på sine Eurovision-favoritter. Innspillingen vil etter planen skje i perioden 3-7. april. Påmeldingsinformasjon for disse begivenhetene kommer. Følg med her for mer informasjon.   

Godt nytt år fra oss i MGP-redaksjonen.

Stig Karlsen

Prosjektleder 

Melodi Grand Prix

Som prosjektleder Stig Karlsen skriver i sin nyttårshilsen er det bare å følge med på escNorge sine sider for nærmere info om datoer for de ulike arrangementene, og hvordan dere melder dere på. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien